Buna ziua! Am si eu o intrebare. Administratorul a postat un anunt prin care toti propietarii cu acces la internet trebuie sa vina la o anumita data, intre anumite ore sa dea Asociatiei datele de contact ale firmei furnizoare de net in vederea facerii traseului cablurilor a incadrarii lor in protectii speciale. In anunt mai este adaugata o atentionare: Cei care nu se vor prezenta li se vor deconecta cablurile.Nu se admit intarzieri. Intrebarea mea este. Are Asociatia de Propietarii posibilitatea de a exercita acest drept?
In momentul in care Firma furnizoare de Internet a primit licenta si dreptul de a instala fire de internet in casa scarilor, care este in fond, parte comuna tuturor locatarilor, cu siguranta a fost instructionata cu o metodologie exacta. Asociatia de proprietari nu poate decide peste aceasta metodologie, ci poate doar gasi cu acordul proprietarilor o cale eficienta, poate chiar si de design mai buna. In final, asociatia de proprietari chiar ar putea interzice instalarea firelor daca nu sunt conforme cu metodologia aprobata de organele administratiei locale. In concluzie, asociatia de proprietari face un apel (chiar daca un pic fortat) la membrii sai, sa decida asupra unei formule mai favorabile de a instala firele de internet. Un demers partial civilizat, partial legal (administrarea partilor comune ale membrilor asociatiei ). B-)