buna ziua,
din anul 2009,luna aprilie,am ramas fara loc de munca -am aflat ca,si pe perioada cat nu obtii venituri de nicaieri, trebuie sa platesti asigurari medicale,in valoare de...nu stiu exact- ceva cu salariul minim pe economie..si nu stiu-in cer scuze ca nu sunt precisa ; eu am de plata lunar,rata la o banca- aceasta suma este sustinuta de familie,care ma sprijina din aprilie 2009 si pana in prezent.....daca eu nu sunt in stare -in conditiile situatiei actuale-situatie economica,sociala....nu sunt in stare sa imi platesc ratele labanci, datorii imense, suportate de catre cei care imi sunt aproape si ma inteleg,cum as putea plati statului roman o suma de care habar nu aveam,am aflat intamplator...pe care oricum nu am din ce o plati,pentru niste servicii de care,slava Domnului ! nu am "beneficiat " de cand ma stiu ?!
inteleg ca este contraventie si se pedepseste cu inchisoare....
va intreb,omeneste, sincer , deschis:
este posibil ca,dupa ce ca am avut decenta,demnitatea si bunul simt sa nu cer statului ajutor social, desi am cotizat la toate formele de contributii,timp de mai bine de 14 ani,spuneam ca nu am solicitat,nu am trait/nu traiesc din ajutorul social de care se bucura multi indivizi care nu au nimic in comun cu munca ( chiar,lor li se opreste aceasta contributie ? sau,ei sunt pur si simplu sustinuti ptr ca au cerut acest lucru,nu sunt obligati sa plateasca nimic ? )este posibil sa fac inchisoare ,pentru ca nu am stiut - nu e o scuza,insa...din ce sa platesc, daca nu am avut niciun venit ?! ce ni se intampla, e un cosmar...
multumesc anticipat pentru raspuns.