Ce se intampla cu apartamentele ipotecate conform legii consolidarii dupa cei 25 ani daca nu se incadreaza cu venitul mediu pe economie pentru a putea plati ratele?
Teoretic,contravaloare rate sunt impuse in cotele l;unare de intretinere
In temeiul art 50 din L nr 230/2007
Asociatia de proprietari are dreptul de a actiona in justitie pe orice proprietar care se face vinovat de neplata cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari mai mult de 90 de zile de la termenul stabilit
imi cer scuze , poate ca nu m-am exprimat corect .este vorba de plata ratelor pentru consolidarea imobilelor nu de plata cotelor de intretinere la bloc.
Ps imi cer scuze daca nu am postat in forumul corect insa am cauta si nu am gasit nimic asemanator .
Spuneti-va povestea ca sa intelegem.
La blocul dv s-a facut sau se va face o lucrare de consolidare a constructiei?
Pentru aceasta lucrare proprietarii au apelat la imprumut banacar si-au ipotecat apartamentele in favoarea bancii?
S-au fixat ratelele si s-a inceput plata lor iar acum proprietarului i-au scazut veniturile?
Fiind imobil cu bulina, s-a castigat licitatia in vederea consolidarii imobilului, prin primaria capitalei cu finantare de la stat pe o perioada de 25 ani, urmand a plati rate lunare in functie de venitul mediu pe economie.
Eu, find propietara unuia din apartamente insa neintrunind conditiile venitului mediu pe economie, nici acum si nici mai tarziu avand o varsta inaintata ce se v-a intampla cu apartamentrul avand ipoteca (ipoteca fiind pusa de catre stat pentru recuperarea sumelor aferente ) dupa cei 25 ani timp in care nu s-a putut plati nici o rata.?
Eu inteleg asa:
- costul consolidarii a fost de X lei.
- proprietarilor li s-au ipotecat locuintele pe o perioada de 25 ani in vederea obligarii platii ratelor lunare stabilite (intr-o relatie cu salariul mediu pe economie, ca in acceptiunea creditorului-primaria sa poata fi suportat costul lunar)
Conform acestor date, daca Dvs. nu platiti suma impusa veti fi executata cu ipoteca asupra apartamentului. Asa vad situatia, plecand de la premizele de mai sus.
Insa nu cred ca noi putem sa va sfatuim ce sa faceti, inafara de indemnul lipsit de substanta "sa platiti". Vad ca nu a intervenit vre-un consilier juridic sau avocat cu o idee ajutatoare. Poate ei sa fi avut tangenta cu situatii/ contracte de genul asta.