avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

drepturi pe care le ai dupa 6 ani de casnicie
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 21:42, 9 Septembrie 2010
Poate ar fi bine sa detaliati daca este vorba despre drepturi in timpul casatoriei sau despre drepturi dupa desfacerea casatoriei.
si care este intrebarea?
drepturi sunt, in functie de aportul adus...asta ma refer la partaj.
Daca va referiti la partajul bunurilor comune, aveti dreptul la 50%, exceptie daca faceti dovada ca ati contribuit intr-o mai mare masura.
aceleasi pe care le ai si in prima zi de casatorie sau in ultima zi de casatorie daca nu sunt bunuri comune achizionate.
grecu oana a scris:

drepturi pe care le ai dupa 6 ani de casnicie

Nu exista nici un drept care sa fie dobandit prin simpla scurgere a timpului.
Trebuie sa va fi gandit dvs. la ceva atunci cand ati pus acesta intrebare. Lamuriti-ne si pe noi, caci nu putem ghici la ce va ganditi.

Sper ca nu e vorba despre LEGENDA celor 5 ani de casnicie. Circula povestea asta, dar naiba stie cine a inventat-o si de ce pentru ca nu e nici un sambure de adevar in ea.
Ultima modificare: Joi, 9 Septembrie 2010
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj jhon.rapidistu jhon.rapidistu Buna ziua am si eu o intrebare: Daca cineva traieste in concubinaj si decide sa se desparta bunurile dobandite se impart ?dar cele dobandite inainte de a se ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca dupa divort (>30 ani casnicie,copii ... risteafl risteafl Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca dupa divort (>30 ani casnicie,copii majori) in care am dobandit impreuna o casa ,dar avem si o afacere in care sotul ... (vezi toată discuția)
Bun achizitionat inainte si in timpul casatoriei pain pain Buna ziua, Daca achizitionez un bun inainte de casatorie (exemplu: un apartament), ma casatoresc iar apoi divortez, va avea partenerul/a dreptul la acel bun ... (vezi toată discuția)