avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Suspendare sub supraveghere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Suspendare sub supraveghere

buna ziua , am avut un accident de masina acum 5 ani si inca se judeca procesul pe partea civila , pe parte penala am primit 3 ani cu suspendare si supraveghere 1 data pe an ... cei 3 ani se considera din momentul faptei sau de cand se termina procesul ? si inca ceva ... eu sunt plecat la munca in strainatate , tre sa ma prezint neaparat la 1 an de zile? nu as putea sa scot cumva supravegherea asta si daca nu ma prezint ce se intampla?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:31, 10 Septembrie 2010
Cei 3 ani se considera la ramanerea definitiva a horararii.Nu puteti scoate supravegherea, deoarece sub aceasta conditie v i s-a suspendat executarea pedepsei. Daca nu va veti conforma acestei dispozitii vi se poate revoca beneficiul suspendarii sub supraveghere si ati putea sa mergeti intr-un loc de detentie.
De la ramanerea definitiva a hotararii se face calculul.
Urmeaza sa executati intocmai prevederile hotararii judecatoresti sub sanctiunea anulariii beneficului suspendarii executarii pedepsei.
adica din septembrie anul trecut ca atunci s-a dat deifnitiva . deci de atunci am 3 ani ... si supravegherea asta ce este exact? de ce tre sa ma prezint 1 data pe an la ei?
Art 86 indice 2 si 3 din codul de procedura penala mentioneaza aspectele de care sunteti interesat, respectiv termenul de incercare , cuantumul acestuia si masurile carora trebuie sa va supuneti pe parcursul acestui termen. De asemenea, ce se intampla in cazul nerespectarii masurilor dispuse de instanta.
Art. 86 ^2.
Termenul de încercare în cazul suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere se compune din cuantumul pedepsei închisorii aplicate, la care se adauga un interval de timp, stabilit de instanta, între 2 si 5 ani.

Dispozitiile art. 82 alin. 3 se aplica în mod corespunzator.
Art. 86^3. - Masurile de supraveghere si obligatiile condamnatului:
Pe durata termenului de încercare, condamnatul trebuie sa se supuna urmatoarelor masuri de supraveghere:

a) sã se prezinte, la datele fixate, la judecãtorul desemnat cu supravegherea lui sau la Serviciul de protectie a victimelor si reintegrare socialã a infractorilor;

b.) sa anunte, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, resedinta sau locuinta si orice deplasare care depaseste 8 zile, precum si întoarcerea;

c) sa comunice si sa justifice schimbarea locului de munca;

d) sa comunice informatii de natura a putea fi controlate mijloacele lui de existenta.

Datele prevãzute în alin. 1 lit. b.), c) si d) se comunicã judecãtorului sau serviciului stabilit în alin. 1 lit. a).

Instanta poate sa impuna condamnatului respectarea uneia sau a mai multora din urmatoarele obligatii:

a) sa desfasoare o activitate sau sa urmeze un curs de învatamânt ori de calificare;

b.) sa nu schimbe domiciliul sau resedinta avuta ori sa nu depaseasca limita teritoriala stabilita, decât în conditiile fixate de instanta;

c) sa nu frecventeze anumite locuri stabilite;

d) sa nu intre în legatura cu anumite persoane;

e) sa nu conduca nici un vehicul sau anumite vehicule;

f) sa se supuna masurilor de control, tratament sau îngrijire, în special în scopul dezintoxicarii.

Supravegherea executãrii obligatiilor stabilite de instantã conform alin. 3 lit. a)–f) se face de judecãtorul sau serviciul prevãzut în alin. 1 lit. a). În caz de neîndeplinire a obligatiilor, judecãtorul sau serviciul desemnat cu supravegherea condamnatului sesizeazã instanta pentru luarea mãsurii prevãzute în art. 864 alin. 2.
multumesc mult celor care mi-au raspuns ... o ultima intrebare , acum este pe rol procesul civil inca nu s-a terminat pt ca nu sunt multumiti cu banii primiti ... eu le-am dat o suma foarte mare de bani si acum vor sa ia si pensie alimentara .. ma refer la persoana vatamata ... in caz ca judecatorul considera ca trebuie sa o platesc , eu neavand nimic pe numele meu , nu am muncit in romania niciodata si nu platesc aceasta pensie ce se intampla?

inca ceva , eu am hartie semnata de partea vatamata ca nu mai are nici o pretentie financiara dupa ce i-am dat suma respectiva si judecatorul nu a tinut cont de asa ceva , de asta inca se judeca ...

Alte discuții în legătură

Art.86 cod penal truicaluci truicaluci dupa apel s-a redus pedeapsa de la 4 la 3ani cu aplicarea art.86. Ce inseamna mai exact? Mentionez ca persoana nu este recidivista. (vezi toată discuția)
Cînd pot sã redobândesc permisul auto? Profesorderomana Profesorderomana Bună ziua ! Am şi eu mai multe neclarităţi în legătură cu o sentinţă pe care tocmai am primit-o ! Menţionez că, în iulie 2008 am avut un ... (vezi toată discuția)
Condamnare legea circulatiei - redobandire permis, parasirea tarii, cale de atac stefaniuradu stefaniuradu Infractiuni legea circulatiei:condus cu permis suspendat,fuga de la locul accidentului,imbibatie alcoolica 0,9 la mie, vatamare corporala grava din ... (vezi toată discuția)