Unui prieten , reprezentant vanzari,patronul i-a cerut demisia, amenintandu-l ca daca nu si-o depune ii va desface CIM pe motiv de abatere disciplinara. Cred ca intentia asta de a scapa de el a fost premeditata, deoarece cu putin timp in urma i-a dat advertisment scris ca a vandut prea ieftin. Dar in contract nu ii este specificat decat ca nu poate vinde mai ieftin de pretul de achizitie, dar adaosul nu ii este impus, fiind lasat la aprecierea lui. El nu a incalcat acest lucru, doar ca nu a pus adaos mare.
Poate fi asta motiv de concediere cu litera i)?
Buna ziua.In opinia mea nu, atat timp cat salariatul nu a incalcat o prevedere contractuala .Trebuie verificat insa daca societatea respectiva detine un regulament de ordine interioara, daca salariatul a avut o fisa a postului.Recomandarea mea este sa consulte un avocat care sa-l reprezinte
orice desfacere a contractului de munca pe motive disciplinare trebuie precedata de o cercetare disciplinara iar ulterior se va emite o decizie de concediere; din ceea ce ati relatat, abaterea disciplinara savarsita de d-lui nu justifica desfacerea contractului de munca; in cadreul cercetarii prealabile sa-si formuleze aparari, iar ulterior sa atace decizia in termen de 30 de zile la tribunal; sa nu semneze nicio demisie; sa astepte decizia angjatorului.
avocat Cristina Popescu
Daca angajatorul doreste sa concedieze un salariat acesta trebuie sa astepte ca angajatorul sa faca primul pas. Un angajator care are motive temeinice sa concedieze disciplinar un salariat niciodata nu-l va pune sa isi dea demisia asa procedeaza doar angajatorii care nu au motive temeinice dar vor sa scape de un salariat anume.
Referat
MIRELAIONICA
Buna ziua, am un caz mai special. Unuii salariat i s-a cerut sa isi dea demisia, acesta din urma nu a facut demersurile. Angajatorul i-a facut referat in ... (vezi toată discuția)
Art 61 lit a)
georgiann
Buna ziua,
M-am angajat intr-o unitate scolara pe perioada determinata,am stat aproape o luna si in acest timp am gasit ceva de munca mult mai bine platita ... (vezi toată discuția)