avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Condamnat cu suspendare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Condamnat cu suspendare

Buna seara in urma cu 2 ani m-am urcat in masina neposedant permis de conducere si am acidentat pe trecerea de pietoni un adolscent de 15 ani..In prima instanta de fond am fost condamnat la 1 an inchisoare cu suspendare pt conducere fara permis si la inca 2 ani pt vatamare corporala grava(victima a avut un nr de 90 de zile ingrijiri medicale) urmand a executa pedeapsa ce-a mai grea ce-a de 2 ani si la plata sumei de 7000 lei daune civile si 10.000 euro daune morale..Nu m-am impacat cu sentinta si am mers in apel la tribunalul olt(eu fiind din slatina) acolo mi s-a respins apelul ca nefondat si a admis apelul parti vatamate si s-au marit daunele civile de la 7000 lei la 9000 lei si cele morale la suma 20.000 euro(el cerendu-mi 100.000 euro daune morale) nu m-am impacat nici cu aceasta sentinta si am facut recurs la curtea de apel urmeaza a intra pe rol..Va rog spuneti-mi se va da o hotarare definitiva acum? eu lucrez in germania si vin acasa vara si de sarbatori odata cu definitivarea hotarari si condamnarea mea cu suspendare mai pot parasi tara?si cum se va proceda la executarea daunelor eu neavand nimic pe numele meu???
Cel mai recent răspuns: Adrian Voican , Avocat 19:56, 9 Septembrie 2010
da, acum in recurs se va da hotararea definitiva. dvs sunteti cel care a fost in culpa si tot dvs sunteti nemultumit de sentinta instantei de fond??? de tanarul accidentat ce sa spunem???
mai puteti parasi tara daca se mentine cu suspendare.. daca se da cu executare trebuie sa va duceti la locul de detentie.. ar fi bine sa gasiti o modalitate de a palti altfel intrati in mod cert la inchisoare pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti
Da, hotararea va ramane defintiva si executorie
totusi mi se pare sumele cam piperate avand in vedere ca m-am ocupat de ingrijirea copilul de la ce le 2 operatii suferite le-am platit integral plus recuperarile dupa operatie ..consider ca nu este o suma de bun simnt
Da, hotararea va ramane defintiva, insa mai aveti la indemana caile extraordinare de atac, care se pot exercita numai in anumite conditii strict prevazute de lege. Daca in hotarare nu este prevazuta o obligatie de a va prezenta la politie atunci puteti parasi tara, depinde de ce scrie in hotarare. Luati legatura cu un avocat care sa va edifice in aceasta problema.

Alte discuții în legătură

Daune morale- vatamare corporala -181 cp Av. Marian Bîrlădeanu Av. Marian Bîrlădeanu Buna seara! Apelez si eu la colegii penalisti (si nu numai) cu o intrebare: Din experienta dumneavoastra, la o vatamare corporala cu 50-55 zile de ingrijiri ... (vezi toată discuția)
Accident auto - daune AdrianFlorin AdrianFlorin Buna ziua!!numele meu este Florin am 16 ani si trec printr-o situatie grava.In urma cu an si jumatate am fost victima unui acident petrecut in orasul Bals Jud ... (vezi toată discuția)
Executare hotarare definitiva ZburleaFlorin ZburleaFlorin Buna ziua.Am fost parte vatamata intr-un dosar avand ca obiect vatamarea corporala din culpa (184 cp),am fost victima unui acident rutier.Am trecut prin toatel ... (vezi toată discuția)