Buna ziua.Am fost parte vatamata intr-un dosar avand ca obiect vatamarea corporala din culpa (184 cp),am fost victima unui acident rutier.Am trecut prin toatel cele trei instante fond-apel-recurs.Ieri 26.01.2011 a ramas in pronuntare fiind ultima instanta mai exact Curtea de apel Craiova se va da o hotarare definitiva.Am cerut daune morale cat si civile in cuantum a 2500 euro,desi cerusem 5000 euro nu am putut dovedi cu acte banii dati la medic(asta-i Romania, doctorul nu iti da chitanta pe ce banii ii pui in buzunar).Lasand la o parte toate astea in instanta de apel mi s-a admis cererea cu privire la daunele morale si civile in cuantum de 2500 euro si nu vad ce ar putea intervenii in instanta de recurs.O suma de banii +cheltuielile de judecata trebuie sa recuperez.Va rog sa ma indrumati cum trebuie sa actionez si ce trebuie sa fac cand voi afla hotararea definitiva cum voi proceda la recuperarea creantelor.Aparatorul ales de mine mi-a spus sa il tin la curent cand voi stii hotararea.Spuneti-mi si mie ce pasii trebuie sa urmez ca sa pot ajunge la rezultatul dorit?..Va multumesc
Aparatorul dumneavoastra putea sa va dea si detaliile pe care le solicitati. Sunt doua variante:
1. inculpatul va executa de buna voie obligatia de plata.
2. daca inculpatul refuza sa va achite sumele de bani stabilite in hotarare, aceasta se investeste si se trece la executarea silita a inculpatului, prin intermediul executorului judecatoresc.
Imi pare rau pentru ce ati patit, sper ca nu mai aveti probleme.
Am aflat solutionarea recursului mi s-a admis recurs si s-a mai daugat inca 4000 lei la suma initiala.In total fiind suma de 14.200lei hotarerea este definitiva si trebuie pusa in aplicare insa acum urmeaza partea ce-a mai grea recuperarea creantelor.