avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcool la volan

0,30 in sange
Bun-0,30 in sange am inteles.Intrebarea?
Ati mai deschis inca un topic dupa acesta si ati mai adaugat doua cuvine-procedurile legale.
Folositi optiunea editeaza si raspunde.
Puneti intrebarea!
Ultima modificare: Joi, 9 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
care sunt procedurile legale?
Astept NUP,ma poate tine mai mult de 90 zile? Am 2luni si jumatate de la retinere.
M-ai dau testare? De ce am ajuns la parchet cu 0,30?
Nu cunosc care este situatia dvs. pentru ca nu ne-ati furnizat nimic concret vis-a vis de cele intamplate, insa discutam de infractiunea de conducere sub influenta alcoolului prev. de art 87 al.1 din Oug.195/2002 , numai in masura in care imbibatia alcoolica in sange este de peste 0,80 g/l alcool pur in sange., orice valoare incepand de la aceasta in jos intrand in sfera contraventionalului, care nu implica anularea permisului.
De ce ati ajuns la parchet n-a putea sa va spun,pentru ca nu cunosc datele problemei insa numai in situatiile in care valoare gasita la testarea cu etilotestul sau fiola indica peste 0.40 mg/l alcool in aerul expirat se pune problema recoltarii probelor biologice in vederea stabilirii imbibatiei alcoolice in sange.

Alte discuții în legătură

Am condus sub influenta alcoolului D3m3nTuL D3m3nTuL Am baut intr-o seara cu prietenii si m-am urcat la volanul masinii...dupa o curba ma oprit politia si mi-a iesit la fiola 0,53 alcool m-au dus la probe de ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pentru alcool GabrielMihai18 GabrielMihai18 Buna seara, acum vreo 2 luni am facut accident cu un alt autovehicul, nefiind vinovat eu. Dupa testare cu aparatul Drager mi-a iesit o alcoolemie de 0,29 ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan - 0.67 etilotest, consecinte, pedeapsa simlizuk simlizuk pe 5 sept 2012 m-am operat..in acea zi sotul a fost nevoit sa plece de acasa cu masina seara dupa ce a stat la masa si a consumat alcool.a fost oprit pt verif ... (vezi toată discuția)