avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcool la volan

0,30 in sange
in data de 27iulie m-am urcat beat la volan si ma oprit politia. la fiola mi-a iesit 0,4 5
in aerul expirat si peste vreo ora m-am dus la spital pentru recoltare de sange,unde mi-a iesit 0,30, permisul mi la-u suspendat pentru 3 luni si as dori sa stiu daca pe 27 septembrie cand trec cele 3 luni imi dau permisul fara probleme.dosarul meu este la parchet pentru o stampila de neurmarire penala. se mai poate intampla si altceva? sau astept dosarul cu stampila trec 3luni si imi dau permisul si dau iar examen si gata?
va rog sa ma lamuriti si pe mine putin ca nu prea stiu
procedura
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Septembrie 2010
costell, utilizator
Permisul il veti putea recupera dupa comunicarea solutiei procurorului, mai exact dupa comunicarea ordonantei sau rezolutiei de neincepere a urmaririi penale.
Astfel, dupa comunicarea acesteia va veti putea recupera permisul fara examen, pentru ca a fost suspendat dreptul de conducere pe o perioada de 3 luni si nu anulat permisul si fara sa ma asteptati inca trei luni.
Anularea permisului ar fi intervenit doar in situatia condamnarii printr-o hotarare definitiva pentru savarsirea infractiunii prev de art 87 al.1 si aici fac trimitere strict la cazul dvs. pentru ca sunt si alte infractiuni in cazul carora permisul se anuleaza.
dar daca NUP-ul intarzie mai mult de trei luni?
Solicitati printr-o cerere adresata parchetului comunicarea stadiului dosarului si comunicarea solutiei procurorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am condus sub influenta alcoolului D3m3nTuL D3m3nTuL Am baut intr-o seara cu prietenii si m-am urcat la volanul masinii...dupa o curba ma oprit politia si mi-a iesit la fiola 0,53 alcool m-au dus la probe de ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pentru alcool GabrielMihai18 GabrielMihai18 Buna seara, acum vreo 2 luni am facut accident cu un alt autovehicul, nefiind vinovat eu. Dupa testare cu aparatul Drager mi-a iesit o alcoolemie de 0,29 ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan - 0.67 etilotest, consecinte, pedeapsa simlizuk simlizuk pe 5 sept 2012 m-am operat..in acea zi sotul a fost nevoit sa plece de acasa cu masina seara dupa ce a stat la masa si a consumat alcool.a fost oprit pt verif ... (vezi toată discuția)