avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... vreau sa ma pensionez
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

vreau sa ma pensionez

buna seara!.as dori sa ma pensionez anticipat.am 47 de ani,am 14 ani vechime.am urmatoarele probleme,artroza piciorul drept ,astm bronsic ,probleme de vedere de aproape si de distanta,am suferit o operatie de hernie inghinala.am dreptul sau nu?.in prezent sunt in somaj.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:57, 9 Septembrie 2010
Pensiile anticipate au fost stopate de art. 10 din legea 118/2010; in plus, chiar daca nu erau stopate, va puteati inscrie cu 5 ani inainte de implinirea varstei standard.
Poate va incadrati pentru pensia pentru perderea capacitatii de munca (pensia de invaliditate).
Afectiunile nu au legatura cu acordarea pensiei anticipate partiale. Daca sunteti barbat, puteti beneficia de pensie anticipata partiala daca indepliniti, cumulativ, doua conditii: ati realizat stagiul complet de cotizare de 30 de ani si aveti varsta de 60 de ani. Dvs. nu indepliniti aceste conditii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala sau pensie de invaliditate? greenice76 greenice76 am 60 de ani si am primit decizia pentru pensie anticipa dupa 35 de ani si 8 luni lucrate de 360lei;mi se pare o pensie foarte mica in raport cu perioada ... (vezi toată discuția)
Bolii profesionale carmenmirela06 carmenmirela06 Cu Astmul bronsic (profesional) nerecunoscut se poate pensiona o persoana si daca da ce demersuri trebuiesc facute.Am 47 ani si lucrez in panificatie (vezi toată discuția)
Se poate ieși la pensie pe caz de boală la vârsta de 40 ani? ... AndreeaMihaelaZ AndreeaMihaelaZ Se poate ieși la pensie pe caz de boală la vârsta de 40 ani? Precizez,pe cartea de muncă sunt deja 20 ani. (vezi toată discuția)