avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie pentru un cetatean roman cu rezidenta in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie pentru un cetatean roman cu rezidenta in strainatate si fara carnet de munca

Am plecat din tara in 1987 cind aveam deja 37 de ani din care cel putin 15 any de munca. Cind am plecat nu am avut voie sa iau cu mine nici un document legal including cartea de munca. Ca sa obtin pensie pentru cei 15 ani de munca am inteles ca imi trebuie Cartea de Munca care mi-a fost confiscata cind mi s-a dat pasaportul in 1987. Unde si cum as putea obtine o copie dupa cartea mea de munca de acum aproape 25 de ani?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:44, 11 Septembrie 2010
1. Cereti sa vi se restituie carnetul de munca de catre cei care v-au retinut-o in 1987.
2. Sau cereti adeverinte de vechime de la intreprinderile pe unde ati lucrat pana in 1987.
Daca ati plecat din tara inainte de 1989, ma indoiesc sincer ca mai exista carnetul dvs. de munca. Singura solutie este sa solicitati adeverinte de la fostii angajatori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperatea proprietatii private care a fost confiscata la plecarea din romania oakridges oakridges Cind am plecat din tara, in 1987 aveam un apartament proprietatea mea privata si achitat in totalitate. Apartamentul meu a fost insusit de ICRAL in momentul ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca alexandruiaghello alexandruiaghello Eu am plecat din Romania in 1987. Nu am putut sa iau cu mine Cartea de munca, original. Am doar o adeverinta oficiala de la ultimul meu loc de munca despre ... (vezi toată discuția)
Muncitor zilier inainte de 1989 georgetag georgetag as dori sa stiu daca am lucrat in perioada vacantelor de vara, cand eram elev la liceu, pana in 1988, ca zilier sau sezonier , acumuland un numar de zile, ... (vezi toată discuția)