avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... avocat smart - depozite bancare partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

avocat smart - depozite bancare partaj

Desi sunt foarte in varsta (60 - 70 ani) parintii mei vor sa divorteze si vor sa faca si partaj. Exista mai multe bunuri si imobile dar si sume de bani.
Tatal meu are diverse depozite la cateva banci. De aceste sume de bani stie doar el dar depozitele au fost constituite in timpul casatoriei.
Cum putem face dovada ca aceste depozite exista si ca trebuiesc impartite intre soti daca bancile refuza sa ne ofere astfel de informatii?
Il poate obliga instanta sa le declare ? Cum ar trebui sa procedam pentru a aduce aceste sume de bani printre bunurile care trebuiesc impartite?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 08:39, 10 Septembrie 2010
instanta, la cererea mamei dvs, formulata prin avocat, poate dispune aducerea la masa partajabila a depozitelor bancare, iar in acest sens, poate emite o adresa catre banci sa comunice informatiile cerute

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate afla daca...? sim0na sim0na In cadrul unui proces de partaj (+divort) unul dintre soti stie despre celalalt ca la data introducerii actiunii de divort avea trei conturi la trei banci ... (vezi toată discuția)
Banca poate fi obligata de instanta sa dea relatii despre contul unui client? voinea75 voinea75 Fostul sot avea un depozit in lei la o banca comerciala. Spun avea, pt ca pana la data introducerii actiunii de divort de catre el, a desfiintat acel depozit. ... (vezi toată discuția)
Divort amiabil Incognitouser Incognitouser Buna ziua, Sotia si cu mine am decis de comun acord sa divortam pe cale amiabila. Motivul divortului este acela al disparitiei iubirii dintre noi. In ... (vezi toată discuția)