avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice neconcordanta intre oferta si contract
Discuție deschisă în Achiziţii publice

neconcordanta intre oferta si contract

Buna ziua!

Avem urmatoarea speta: Firma x castiga in urma licitatiei un contract de servicii cu o institutie de stat.
Oferta firmei a fost facuta pe un numar de 12 luni (perioada prevazuta in caietul de sarcini) si o prezenta de 11 zile/luna (cf. grafic de timp anexat ofertei), pe o suma de 35.000 lei.
Contractul s-aincheiat pe o perioada de 8 luni, pe suma ofertata -35.000 lei.
Cf. contract, plata se face lunar, in transe egale, iar anexat facturii lunare mi se solicita un centralizator de preturi care cuprinde si numarul de zile de prezenta efectuate ( tariful este prevazut pe zile). Pentru a pica pe suma, trebuie sa prevad un numar mai mare de zile de prezenta pe luna, fapt care nu corespunde cu realitatea si nici cu graficul de timp anexat la oferta.
Cum rezolv aceasta situatie?
Poate autoritatea contractanta sa imi solicite acum un numar mai mare de prezente pe luna, avand in vedere cele mentionate mai sus? Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Jurist TM , utilizator 14:54, 13 Septembrie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspuns. La ceva de genul asta m-am gandit si eu in prima faza. Problema se pune si in felul urmator: daca modific graficul de timp in sensul cresterii zilelor de prezenta = modific oferta initiala; daca las acelasi numar de zile, ca sa pic pe suma care trebuie facturata lunar, trebuie sa modific tariful orar = modific oferta. Proiectul se deruleaza prin ADR si solicita in spate aceste documente justificative. Problema este ca nici functionarii din primarie nu stiu cum sa procedam si probabil ca se feresc sa intrebe mai departe la ADR av. in vedere ca ei au stabilit teremnul final de 8 luni, care oricum nu este realist.
contractul trebuia incheiat in baza ofertei dvs...asa cum s-a prevazut in graficul de executie....12 luni cu un grafic de 11zile/luna...asa s-a calculat si valoarea estimativa...si pentru acest interval ati licitat si dvs.,pretul fiind stabilit pentru o perioada de 12 luni...
oug 34 prevede clar care sunt docum ce devin parte integranta a contr de achizitie publica: grafic de indepl a contractului, caiet de sarcini....deci...ceea ce dvs ati ofertat!
depinde ce licitatie s-a facut...daca nu a fost achizitie directa si s-a facut una din procedurile prevazute de oug 34/2010 ce s-a trecut in anuntul de atribuire? 8 luni sau 12 luni?in cazul procedurilor de atribuire se face raportul de atribuire unde comisia de evaluare delcara castig firma x....cu o perioada de ...cu suma de....asa cum s-a ofertat de dvs.....si atunci contractul dvs in ce baza s-a incheiat..situatia in care va aflati este dificila...
Contractul s-a incheiat in urma adjudecarii ofertei depuse de noi la procedura de cerere de oferta organizata conf. oug 34/2006. Noi am intocmit graficul de timp in baza caietului de sarcini/fisei de date unde era specificata perioada de 12 luni ca fiind perioada estimata pentru realizarea lucrarilor. Probabil ca, pana la finalizarea procedurii licitatiei s-au dezmeticit cei de la primarie si au stabilit ca termen final 8 luni de executie, iar cu noi s-a semnat contractul pe 8 luni. Ce vina avem noi ca ei sunt ametiti si nu isi fac treaba bine?X-(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitatea achizitionarii caietului de sarcini ankalaura85 ankalaura85 Buna ziua! Cunosteti cumva vreo reglementare legala prin care un participant la o licitatie este obligat sa cumpere de la autoritatea contractanta caietul de ... (vezi toată discuția)
Licitatie teodor82 teodor82 Pentru o licitatie aparuta pe site-ul e-licitatie se poate descarca caietul de sarcini de acolo, se intocmeste dosarul de licitatie si se depune la sediul ... (vezi toată discuția)
Licitatie (urgent!!) jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati sa raspund la o serie de intrebari: 1. Ce inseamna \"achizitor\" si ce inseamna \"autoritate contractanta\"? Care este ... (vezi toată discuția)