avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PONTAJ
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PONTAJ

Sunt angajata la o firma de aprox 3 luni. In contractul individual de munca este specificat ca lucrez 12/24. Initial lucrez 12 ore pe zi o sapt si o sapt libera. Seful de statie face pontajul pe 12/24 de ore in care nici macar nu include sambetele si duminicile lucrate pt care se plateste altfel fata de o zi normala.1. As vrea sa stiu daca pontajul se face corect fata de seful de statie? 2. Mentionez faptul ca , nu am primit pana in prezent fluturasul sau extrasul de cont ca sa stiu exact cum calculeaza firma salariul net. Astept un rasp. Multumesc
Cel mai recent răspuns: praetore , utilizator 13:04, 16 Noiembrie 2007
In primul rand, cereti cat mai degraba sa vi se dea fluturasele retroactiv, incat acolo aveti dovada exact pentru ce perioada ati fost platita, si de asemenea daca au fost platite taxele si impozitele aferente salariului dumneavoastra.
Practica pe care o mentionati cu pontarea zilnica pare daca nu cel putin barbara, atunci ilegala chiar! Cu siguranta sambata si duminica sunt pontate diferit, sa nu mentionez ca nu stiu in ce conditii a putut fi creat un contract in care sa acumulati asa de multe ore de munca saptamanal, sunt totusi niste limite. Cel mai bine ati face o cerere catre compartimentul juridic al firmei sau catre administrator sa va elibereze toate documentele, alaturi de fisa postului, si modul de pontare.
Sper sa va ajute raspunsul meu! B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore libere Anamaria1313 Anamaria1313 buna ziua, intalnesc urmatorul caz, un angajat lucreaza 8 ore pe zi de marti pana vineri inclusiv. sambata lucreaza 4 ore. pentru acestea primeste spor de ... (vezi toată discuția)
Zile libere IORDAN ELENA IORDAN ELENA buna seara, va rog sa-mi spuneti cu cate zile libere se recompenseaza o zi lucrata de sambata, duminica sau sarbatoare legala?sau mai bine zis, 8 ore inseamna ... (vezi toată discuția)
Pontaj fals mancipri mancipri Ce se poate face in cazul in care un angajat stat lucreaza doua zile a 12 ore cu doua zile liber, sau o zi 14 ore si a doua zi liber, continuu si in zilele de ... (vezi toată discuția)