Va rog sa-mi spuneti daca pot depune plangere penala pentru abuz in functie al directoarei a institutiei in care am lucrat.
Sa va spun faptele: institutia a organizat examen pentru reorganizarea institutiei(O MASCARADA DE CONCURS), am trecut proba scrisa, dar in timpul examenului am vazut foarte multe nereguli si am facut contestatie. Doamna director a institutiei si comisia de examinare m-au chemat in sala de sedinta si m-au pus fata in fata cu cei la care am facut referire in contestatie (pe mine si alti 3 colegi care au depus contestatie).Situatia a fost foarte delicata intrucat putea sa iasa un mare scandal.
Va intreb acum: contestatia nu trebuia sa fie confidentiala?
Nu este un abuz din partea directoarei sa ne cheme si sa faca presiuni asupra noastra?
Va rog sa-mi raspundeti. Multumesc mult.
Nu puteti formula plangere penala impotriva directorului institutiei publice in care ati lucrat intrucat infractiunea de abuz in functie nu este prevazuta de legea penala. Or, daca o fapta nu este prevazuta ca infractiune, nu exista temei pentru ca o persoana sa raspunda penal.
Din ceea ce scrieti nu poate fi vorba nici despre infractiunea de abuz in serviciu. Mai degraba este vorba de atitudinea tipica a directorilor institutiilor publice de a se comporta ca si cum institutiile sunt propriile mosii.
Concediu medical
Daniela2275
Am o intrebare legata de concediul medical in invatamant.
Fac parte din comisia de evaluare a competentelor lingvistice insa din pacate nu pot participa din ... (vezi toată discuția)