avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... incalcare lege procurori !
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

incalcare lege procurori !

In urma depunerii unei plangeri penale si inceperea cercetarilor de catre organul de urmarire penala , acesta finalizeaza cercetarile si trimit ,,referatul'' catre parchet in data de 14.07.2010(data inregistrarii referatului ).
Cu toate acestea , procurorul de caz incalca flagrant art. 261 Cod procedura penala ..
,,Art. 261: Verificarea lucrarilor urmaririi penale
(1) Procurorul este obligat ca in termen de cel mult 15 zile de la primirea dosarului trimis de organul de cercetare penala potrivit art. 256 sau 258 sa procedeze la verificarea lucrarilor urmaririi penale si sa se pronunte asupra acestora.b] ''
si redacteaza si trimite rezolutia cazului in data de 31 .08.2010.
Astfel este incalcat evident un art. pe langa aberatiile care le scrie in rezolutie !
Ce-i de facut ?..plangere , asta stiu !
Ei au voie ?...Chiar nu suntem in stare sa le cerem sa respecte si ei ..legile ?
..Multumesc !
Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2010
tutu12, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 20:49, 12 Septembrie 2010
Sunteti parte in cauza respectiva sau este vorba despre o alta persoana ?
....da , sunt parte , reclamant .
Si ce drept vi se incalca prin asta ?
Una este verificarea si pronuntarea si altceva este redactarea comunicarea rezolutiei/ordonantei catre partea vatamata . Eu nu vad vreo incalcare aici .
....credeti ca , Codul de procedura penala este doar pentru cei care sunt tarati in instante sau si pentru ..,,minunatii '' magistrati ?!?
Nu vedeti incalcare ??.....pacat ca-i grea lb. romana !
tutu12 a scris:

....credeti ca , Codul de procedura penala este doar pentru cei care sunt tarati in instante sau si pentru ..,,minunatii '' magistrati ?!?
Nu vedeti incalcare ??.....pacat ca-i grea lb. romana !

Nici daca ar lucra zi lumina un procuror nu ar putea respecta termenul de 15 zile pe care il invocati,fata de numarul imens de dosare si de timpul socialmente necesar pentru a lucra in acestea.
Sunt dosare in care administrarea probatoriilor dureaza luni,sunt lucrari urgente,etc.
Un procuror are in jur de 1600 de dosare pe an de solutionat ,plus alte lucrari.
Pe de alta parte,cu tot respectul,un pic de buna cuviinta nu ar strica
Ultima modificare: Duminică, 12 Septembrie 2010
Radu Gabrian, Mediator

Alte discuții în legătură

Termen legal ! tutu12 tutu12 O plangere penala pe art 307 Cod penal, in care au fost audiate partile si martori , ajungand la Parchet dupa finalizarea cercetarilor de catre politie , care ... (vezi toată discuția)
Intampinare proces penal tomaioan tomaioan Buna ziua.Va rog sa-mi spune-ti daca fiind faptuitor intr-un dosar penal( plangere impotriva rezolutiei procurorului de neincepere a urmaririi penale) trebuie ... (vezi toată discuția)
Reclamate la parchet kennya kennya buna seara am depus o reclamate la parchet anul trecut n iulie am fost chemata la polite sa dau declaratie si din ianuarie a fost trims dosarul la parchet cu ... (vezi toată discuția)