avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general factura inregistrata eronat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

factura inregistrata eronat

Factura de la Electrica pe luna iulie trebuia inregistrata astfel
% = 401 6120.62
605 4684.28
4426 1124.23
605 312.11
insa eu am omis inregistrarea de 312.11 lei.
As putea inregistra pe baza facturii din iulie, acum pe luna august 605=401 312.11 lei, ca sa nu mai fac corectie la decontul tva de pe luna iulie. in caz de control ar fi vreo problema?
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 11:18, 13 Septembrie 2010
Tu ai de inregistrat o cheltuiala, deci care este problema cu TVA-ul ? Totusi daca este problema si la TVA, eu unul as face rectificarea pe august decat sa ma mai complic cu rectificativa la TVA, e suma prea mica pentru a fi problema.
Dvs. ati inregistrat TVA la baza 6120,62 lei.Ce reprezinta sjuma de 312,11 lei ptr ca este important?Daca sunt accize sunt purtatoare de TVA si atunci valoarea facturii este mult mai mare.Daca sunt penalitati nu sunt purtatoare de TVA.Sau poate sunt taxe radio tv.Incercati sa dati mai multe detalii.
Suma de 312.11 lei reprezinta penalitatile. Deci nu ar fi problema sa le inregistrez pe luna august, chiar daca sunt aferente lunii iulie?
nu e nicio problema. dar penalitatile se inregistreaza in contul 6581 - cheltuiala deductibila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control incrucisat d394 hrincaionela hrincaionela buna ziua, as dori si eu o lamurire ca cei de la finante care ne au verificat nu au stiut ce sa ma lamureasca in legatura cu necorelatia dintre ENEL si SC al ... (vezi toată discuția)
In ce cont ?? luciapap luciapap Am primit o factura de la director pe care scrie brosura informativa, am inteles ca pt un concediu a primit la promotie pt 10 zile cand vrea -100 lei.Factura ... (vezi toată discuția)
Cum inregistrez aceasta factura in contabilitate? lucihuci1978 lucihuci1978 Buna ziua Am primit o factura de la [EDITAT- incalca pct.2.11 din Regulament] cu urmatoarele servicii pe care nu le stiu in ce conturi contabile sa ... (vezi toată discuția)