avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1160 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general decl 394 depusa eronat sem I/2008
Discuție deschisă în Contabilitate în general

decl 394 depusa eronat sem I/2008

Buna ziua
Am si eu urmatoarea problema : la semestrul I/2008 dintr-o greseala atat a mea cat si a programului am depus decl 394 gresita(unele fact de cump au fost dublate altele nu au fost prinse deloc); acum in urma unor verificari de rutina pe care le-am facut intamplator am descoperit greselile .
Intrebarea mea este ce se intampla daca ma duc la admin cu o noua decl -primesc amenda?(din cate am citit in lege rectificativa nu exista , se face din nou decl corect, nu-mi dau seama daca exista un termen sau pur si simplu atunci cand se descopera greseala din proprie initiativa se dapune o noua decl fara amenda???)
Sper ca m-am facut inteleasa.
Multumesc:(
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 15:15, 10 Septembrie 2010
394 nu are rectificativa, se depune din nou declaratia cu modificarile de riguare, nu se da amenda pentru rectificativa (390 VIES e cea cu penalizare pentru rectificativa). Nu exista un termen anume, dar rectificativa se depune in cel mai scurt timp posibil de la descoperirea erorii; desi dupa 2 ani nu mai vad rostul, dar eu unul m-as duce si as incerca sa o depun, nu se stie niciodata cand poti pica intr-un control incrucisat.
nego_777 a scris:

394 nu are rectificativa, se depune din nou declaratia cu modificarile de riguare, nu se da amenda pentru rectificativa (390 VIES e cea cu penalizare pentru rectificativa). Nu exista un termen anume, dar rectificativa se depune in cel mai scurt timp posibil de la descoperirea erorii; desi dupa 2 ani nu mai vad rostul, dar eu unul m-as duce si as incerca sa o depun, nu se stie niciodata cand poti pica intr-un control incrucisat.

Va impartasesc sfatul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi neinregistrate dianabo dianabo Buna, Ma poate ajuta cineva cu un sfat? Firma ma la care lucrez a emis in decursul anilor 2009- 2010, facturi de discount pentru clientul x, in valoare de ... (vezi toată discuția)
Facturi pe 2009 inreg in 2010 cactusul cactusul Exercitiu financiar 2009 inchis. In luna feb 2010 am primit facturi de energie electrica, data facturii 30.12.2009 si plata facturii in feb 2010. Cum le ... (vezi toată discuția)
Tva la incasare DOBRE CRISTINA DOBRE CRISTINA Daca se emite o factura in Ianuarie, insa clientul, persoana fizica, imi achita factura in februarie, in numerar. Cand se va inregistra TVA -ul ? In Ianuarie, ... (vezi toată discuția)