Am un teren intravilan in jud. Giurgiu situat pe un drum secundar.
Intre drum si gard exista un sant lat de 2m si 1.5m adancime. Pana cand s-au finalizat actele, oamenii "binevoitori" au aruncat acolo toate gunoaiele rezultate din demolari, astfel incat acum nu mai este atat de adanc.
Reprezentantii primariei ma ameninta cu amenda pentru acoperirea santului. Imi puteti spuen va rog daca exista vreo lege in care sa se stipuleze obligativitatea existentei santurilor intre drumuri si curti si dimensiunile acestora?
Niciun alt vecin nu mai are, am aflat ca le-au acoperit mai demult, fara a primi nicio amenda.
As vrea sa aflu si care ar trebui sa fie distanta intre drum si gard. Unul dintre vecini si-a construit gardul imediat ce se termina drumul, celalalt are cativa metru intre drum si gard. eu vreau sa-mi ingredesc acum terenul si vreau sa fiu in "legalitate".
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Nu cred ca ati citit cu atentie subiectul descris.
Santul cu pricina EXISTA, numai ca nu este atat de adanc cum era la inceput. In plus, la niciunul dintre vecinii de pe strada NU MAI EXISTA un astfel de sant, nici macar la dimensiunile actuale pe care le are al meu.
Mie imi miroase a abuz, nu credeti?
Rolul acestui subiect era sa aflu baza legala pentru o astfel de actiune. Asadar: exista sau nu o lege care sa reglementeze astfel de situatii? Apa meteorica se va duce acolo unde se duce la toti ceilalti oameni din sat.
Si daca tot ati amintit de primar, oare nu este rolul sau sa vegheze la curatenia localitatii? Va povesteam ca santul este acoperit cu gunoaie aruncate de vecini. Sau in grijile sale intra doar apa meteorica?
Cred ca totusi ar trebui sa limitam discutia la aspectele juridice ale problemei.