avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Pfa (norma de venit) si salariat - ce contributii ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Pfa (norma de venit) si salariat - ce contributii platesc?

buna ziua eu sunt cu norma de venit si salariat cu carte de munca dar nu stiu cu toata nebunia aceasta cu declaratiile guvernantilor daca mai trebuie sa platesc somaj si contributia la pensii si daca mai trebuie va rog sa ma ajutati cu procentele si cum calculez, proportional aplicat la norma de venit?
eu din 1 august am suspendat pfa la registrul comertului si din iunie nu am mai avut venituri
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 10:23, 13 Septembrie 2010
Daca sunteti si salariat numai platiti contributie de asigurari sociale, iar contributia de somaj este optionala.
chiar nu mai inteleg nimic.
am stat ca prostul la coada sa depun 2 declaratii , am platit pe iulie , iar acum stop joc , totul revine la normal ca inainte ?
chiar am dureri de cap...
Deci ca sa inteleg : daca eu sint pfa la norma de venit , si sint si salariat la o alta societate nu mai platesc decit sanaraea pe pfa ? si normal 16%impozit
Da, se plateste contributie sanatate 5,5% si impozit 16%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare pfa & angajat norma intreaga colt1504 colt1504 Buna ziua. In primul rand imi cer scuze daca intrebarile mele sunt mai stupide, dar chiar nu ma pricep deloc la chestiile de fiscalitate si ... (vezi toată discuția)
Plata contributie pensie pfa norma de venit StefiPop StefiPop Buna ziua. Doresc sa stiu daca un PFA cu norma de venit are obligativitatea platii pensiei, deoarece, desi am trimis declaratia 600 pentru anul 2013, ... (vezi toată discuția)
Pfa cu norma de venit cris2279 cris2279 Ce va trebui sa plateasca un PFA cu norma de venit fixa pe an (domeniu: Activitati de informatica) dupa aceste norme noi? Imi spuneti va rog un caz concret : ... (vezi toată discuția)