avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... o intrebare simpla
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

o intrebare simpla

buna ziua sunt nou si am si eu o nelamurire mai exact ce sa fac si ce se va intanpla in urmatorul caz:

acum ceva luni mai exact 4 luni am lucrat la o firma in incinta unui mall, acum dupa 4 luni sunt chamat la poltie cum ca a-si fi furat din depozitul firmei acum 2-3 luni o geanta si ca au ca proba o inregistrare video. Inregistrarea este facuta de camera video a mallului la intrarea pe holurile de marfa unde are accesul tot personalul care lucreaza in mall. in baza acelei inregistrari ei ma cheama in judecata. cand am cerut politiei sa 'mi arate si mie asa zisa filmare am primit un raspuns see '' nu se poate constituie proba la dosar''. in declaratiile facute de ei au specificat ca totul s'a intamplat dupa inchiderea programului. cheile de la depozit erau tot timpul la unul din asistenti si la seful de magazin. inca ceva de cateori coboram la depozit pt aranjat marfa, receptie etc. am cerut sa mai mearga inca 1-2 persoane sau unul dintre asistenti cu mine ceea ce s'a si intamplat tocmai pt a evita aceste probleme care mi se intampla acum.

repet pe culoarul unde este camera video de la care au luat inregistrarea este al molului si are accesul toti cei care lucreaza in mall. holul da in parcarea subterana si multi angajati mai ies pe acolo la terminarea programului inclusiv si eu am mai iesit de cateva ori cu maimile in goale si de cateva ori cu ceva cumparaturi.
mai mentionez ca asistentii, seful de magazin si cel care se ocupa de imaginea magazinului aveau acces la cheile de magazin+depozit.

cand m'am prezentat la politie mi'a spus sa recunosc furtul platesc prejudiciu sau o parte din acesta apoi o sa primesc de la dansi o amenda de maxim 15 milioane si cazul este inchis
ce este de facut in acest caz si ce mi se poate intamla in cazul in care ma acuza ?

multumesc

Cel mai recent răspuns: Ariel_tm , utilizator 19:04, 10 Septembrie 2010
Procurorul poate sa va dea o amenda administrativa in cazul in care recunoasteti fapta si platiti prejudiciul care trebuie sa fie de o valoare mica. In general pentru furt se ajunge in instanta si exista sanse bune sa primiti o condamnare cu suspendare.
nu "recunoasteti" fapte pe care nu le-ati comis. ar fi util sa va angajati avocat
eu unul vreau sa scap de firma asta dc zic ca eu am fost si platesc se termina totul sau se mai intampla altceva adica merge mai departe cazul?

De ce sa recunoasteti ceva ce nu ati facut de fapt?
Ramineti cu cazier judiciar si asta desigur va poate afecta in viitor (si la alt job de exemplu).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata reparare telefon gasit ValiF ValiF Bună ziua / bună seara! De aproximativ o lună şi jumătate mă lovesc de o situaţie tare ciudată în ceea ce priveşte un telefon ce l’am găsit ... (vezi toată discuția)
Furt bicicleta, politia incapabila elizatutuianu elizatutuianu Buna ziua, Acum o luna si jumatate mi s-a furat bicicleta de la rastelul unui mall, supravegheat video. Am depus la politie o sesizare de furt in care am ... (vezi toată discuția)
Acuzatie furt ContSters243431 ContSters243431 buna ziua, o situatie mai delicata, sunt angajat al unui supermarket si atat eu cat si colegii din cauza salarului de mizerie mai obisnuit sa ne servim cu ... (vezi toată discuția)