avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere ABUZIVA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere ABUZIVA

Buna Ziua,

In urma cu cateva zile mi s-a spun sa ma prezint cu demisia, fapt pe care l-am refuzat iar apoi am fost data afara "verbal" de la locul de munca, fara sa primesc decizie de concediere si preaviz. (in acel moment mi s-a cerut sa predau si cheia magazinului, tindnd cont ca lcucrez ca si lucrator comercial, fapt pe care l-am si facut). Daca nu ma prezint la serviciu, ma poate da afara pe motiv de neprezentare la program ? Cu cine trebuie sa i-au legatura in acest moment

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 22 Martie 2010
mirela81, utilizator
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 09:03, 23 Martie 2010
Daca nu va prezentati la serviciu puteti fi concediata pentru absente nemotivate.

Incercati sa va prezentati in fiecare zi la serviciu, si daca se poate sa lasati cumva o "urma" a prezentei la serviciu (semnatura in condica de prezenta sau chiar in condica de reclamatii, orice).
Daca vi se interzice accesul atunci faceti reclamatie la ITM.
Dupa cum am specificat, eu nu mai am cheia de la magazin si condica de prezenta nu am semnat niciodata intr-un an de cand lucrez la aceasta firma.
Prezentati-va la sediul firmei si intocmiti un proces -verbal ca v-ati prezentat , semnat de 2 martori.....Acesta inregistrati-l l afirma sau trimiteti-ll prin posta cu confirmare de primire.Consultati un avocat.
multumesc ptr sfaturi.astazi o sa ma prezint la servici asa cum bine ma'ti sfatuit.in cazul in care o sa mi se interzica accesul meu in magazin sau sa mi'i se dea decizia de concediere ce e de facut?nu este obligatia ei(sefei)?cu preavizul cum ramane?il cer eu de la obraz?sunt f stresata nu am dormit tata noaptea...cu gandul la ce o sa se intample azi si cum o sa reactioneze cand o sa ma vada la magazin???ma'ti sfatuit sa intocmesc un proces verbal ca m'am prezentat la serviciu ...imi puteti da un exemplu ?cam ce trebuie mai exact specificat in el?trebuie semnat si de sefa mea sau doar de mine si 2 martori?va multumesc mult ptr atentia acordata si diseara o sa revin cu noi informatii.
PV poate arata cam asa:

PV intocmit azi..., ora....

In data de ....., ora.... dna X s-a prezentat la serviciu. A fost impiedicata de dna/dl...Y... sa intre la locul de munca pe motiv ca (si aici veti scrie motivul care va fi invocat).

Martori la acest eveniment au fost dna/dl...Z... si dna/dl.... W.

Si semnati dvs si cei 2 martori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dat afara hero services hero services buna ziua.am o prietena care a fost data afara din serviciu in mod abuziv.iata care e problema:acum o luna conducerea i-a comunicat ca de miine se inchide ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz forraistefan forraistefan Buna ziua , Am fost angajat la o firma dealer Cosmote din data de 01.08.2013. In luna Februarie 2014 in urma a mai multor conflicte cu angajatorul fiindca nu ... (vezi toată discuția)
Refuzul da a efectua preavizul riana02 riana02 Buna ziua, Am un salariat care refuza sa isi mai efectueze preavizul de 15 zile calendaristice. Ce ii pot face din punct de vedere legal eu ca angajator. Va ... (vezi toată discuția)