avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cerere de interventie in nume propriu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cerere de interventie in nume propriu

la primul termen de judecata al unui proces am trimis cuu circa 30 zile inainte o cerere de interventie in interes propriu in care am cerut si judecarea cauzei in lipsa mea . trebuie sa ma prezint la primul termen ? daca mi se admite cererea voi fi citat si am aceleasi drepturi ca reclamantul?
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 21:35, 10 Septembrie 2010
Ar fi indicat sa fiti prezent la prima infatisare. Judecatorul vine deja cu un plan propriu de desfasurare a sedintelor si a cazului in parte si cere/intreaba esenta (ele) problemei.

Arata respectul fata de instanta.
Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2010
Doncean, utilizator
Potrivit art.52 alin.1 C.proc.civ., după ascultarea părţilor şi a celui care intervine, instanţa va hotărî asupra încuviinţării în principiu a intervenţiei .
Din momentul admiterii intervenţiei, terţul devine parte în proces şi va lua procedura în starea în care se află în momentul admiterii intervenţiei, iar actele de procedură următoare se vor îndeplini şi faţă de cel care intervine (art.53 C.proc.civ.) .
Intervenientul principal are o poziţie independentă faţă de reclamant sau de pârât din cererea prin care s-a declanşat procesul, fapt pentru care este considerat un veritabil reclamant .
daca ati cerut judecarea cauzei in lipsa nu trebuie sa va prezentati. daca vi se admite cererea veti avea o pozitie procesuala independenta, deci aceleasi drepturi ca si reclamantul
Prezentati-va la primul termen de judecata ptr. a va sustine cererea de interventie; dupa incuviintarea acesteia, daca se incuviinteaza, instanta va dispune comunicarea acesteia catre celelalte parti si in cazul in care intampinarea este obligatorie, va fixa termen in acest scop; actele de procedura vor fi indeplinite si fata de d-voastra.
avocat Cristina Popescu
Art. 52 alin.1.din C.Pr.Civila prevede
"dupa ascultarea partilor si a celui care intervine, instanta va hotari asupra incuviintarii in principiu a interventiei", deci prezenta dvs. la termenul in care se discuta cererea de interventie este obligatorie

Alte discuții în legătură

Pot solicita? bufa bufa Reclamantul poate cere instantei de recurs,prin intimpinare,ca ea sa solicite sa fie depusa o cerere de interventie in interesul paratului unei persoane ... (vezi toată discuția)
Cerere de interventie inregistratnou inregistratnou Ma aflu intr-un proces de contestatie la executare care se afla in faza de recurs, la tribunal, am termen in cateva saptamani! Poate o ruda de a mea, spre ... (vezi toată discuția)
Intrebare pertinenta . panteraadi panteraadi Buna seara - litigiu civil intre 2 parti ,reclamant pers. fizica si parat autoritate publica.Obiectul dosarului -anulare act administrativ [ actul este pe ... (vezi toată discuția)