avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pot solicita?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pot solicita?


Reclamantul poate cere instantei de recurs,prin intimpinare,ca ea sa solicite sa fie depusa o cerere de interventie in interesul paratului unei persoane juridice?Persoana juridica a facut cererea de recurs impreuna cu paratul si a participat de fapt la fazele fond si apel dar fara vreo cerere de interventie ci prin acceptarea tacita a reclamantului si a instantelor ?

sau cererea de interventie o pot face eu,reclamantul,chemind in proces un intervenient?
Cel mai recent răspuns: bufa , utilizator 10:53, 4 Iulie 2011
Imi cer scuze..dar este tat de alambicata intrebarea..ca nu am putut intelege ce doriti..cine ce cum a participat si cine ce cum doreste sa faca o cerere de interventie.
Puteti fi mai explicit?
In caz contrar incercati sa pliati situatia dvs pe dispozitiile art. 49-56 din codul de procedura civila.
Art. 49. - Oricine are interes poate interveni intr-o pricina ce se urmeaza intre alte persoane.

Interventia este in interes propriu cand cel care intervine invoca un drept al sau.

Ea este in interesul uneia din parti cand sprijina numai apararea acesteia.

Art. 50. - Cererea de interventie in interes propriu va fi facuta in forma prevazuta pentru cererea de chemare in judecata.

Ea se poate face numai in fata primei instante si inainte de inchiderea dezbaterilor.

Cu invoirea partilor, interventia in interes propriu se poate face si in instanta de apel.

Art. 51. - Cererea de interventie in interesul uneia din parti se poate face chiar inaintea instantei de recurs.

Art. 52. - Dupa ascultarea partilor si a celui care intervine, instanta va hotari asupra incuviintarii in principiu a interventiei.

Incheierea nu se poate ataca decat o data cu fondul.

Dupa incuviintarea in principiu, instanta va dispune comunicarea interventiei si, in cazurile in care intampinarea este obligatorie, va soroci termenul in care aceasta va trebui depusa.

Art. 53. - Cel care intervine va lua procedura in starea in care se afla in momentul admiterii interventiei; actele de procedura urmatoare se vor indeplini si fata de cel care intervine.

Art. 54. - In interventia facuta in interesul uneia din parti, cel care intervine poate face orice act de procedura care nu este potrivnic interesului partii in folosul careia intervine.

Art. 55. - Interventia se judeca o data cu cererea principala. Cand insa judecarea cererii ar fi intarziata prin interventia in interes propriu, instanta poate hotari despartirea ei spre a fi judecata deosebit.

Art. 56. - Apelul sau recursul facut de cel care intervine in interesul uneia din parti se socoteste neavenit, daca partea pentru care a intervenit nu a facut ea insasi apel sau recurs.
Procesul l-am facut prin cererea de chemare in judecata numai cu primaria.La fond s-a prezentat cu delegatie din partea Municipiului un consilier juridic cu toate documentele necesare analizarii fondului,ca parte parata,dar fara a face cerere de interventie.Personal , ca si instanta ,am considerat ca e normala aceasta situatie.Apoi Municipiu a facut cerere de chemare a mea in apel.Decizia Curtii fiind din nou favorabila mie,acum Municipiu si Primaria au facut cerere de recurs invocind intii exceptia lipsei capacitatii procesuale de folosinta a paratului,a primariei.Nefacind cerere de interventie ,Municipiul cum poate fi considerat ca parte in acest proces?pt.ai fi opozabila hotararea instantei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de interventie inregistratnou inregistratnou Ma aflu intr-un proces de contestatie la executare care se afla in faza de recurs, la tribunal, am termen in cateva saptamani! Poate o ruda de a mea, spre ... (vezi toată discuția)
Intr-un proces cu angajatorul si alaturi de cei de la cnccd iosif.kramar iosif.kramar cat de mult ajuta un ONG daca ai un proces cu fostul angajator? fostul angajator solicita anularea unui act administrativ ( hotarare a consiliului pentru ... (vezi toată discuția)
Neregularitate act procedura bufa bufa cf art 108 c.p.c., daca municipiu a participat la fond si la apel fara sa faca cerere de interventie ,iar partile nu au intervenit,neregularitatea se acopera ... (vezi toată discuția)