avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cerere de interventie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cerere de interventie

Ma aflu intr-un proces de contestatie la executare care se afla in faza de recurs, la tribunal, am termen in cateva saptamani! Poate o ruda de a mea, spre exemplu tata sau mama sa depuna o cerere de interventie pentru a pleda in favoarea mea la tribunal, pe langa avocat? In recurs, la tribunal, se mai pot face cereri de interventie sau era posibila o asfel de cerere doar la fond , la judecatorie?
Cel mai recent răspuns: inregistratnou , utilizator 10:28, 18 Februarie 2013
Cod Proc.Civ., Alte persoane care pot lua parte la judecata

Sectiunea I
Intervenția

Art. 49. - Oricine are interes poate interveni intr-o pricina ce se urmeaza intre alte persoane.
Interventia este in interes propriu cand cel care intervine invoca un drept al sau.
Ea este in interesul uneia din parti cand sprijina numai apararea acesteia.

Art. 50. - Cererea de interventie in interes propriu va fi facuta in forma prevazuta pentru cererea de chemare in judecata.
Ea se poate face numai in fata primei instante si inainte de inchiderea dezbaterilor.
Cu invoirea partilor, interventia in interes propriu se poate face si in instanta de apel.

Art. 51. - Cererea de interventie in interesul uneia din parti se poate face chiar inaintea instantei de recurs.

Art. 52. - Dupa ascultarea partilor si a celui care intervine, instanta va hotari asupra incuviintarii in principiu a interventiei.
Incheierea nu se poate ataca decat o data cu fondul.
Dupa incuviintarea in principiu, instanta va dispune comunicarea interventiei si, in cazurile in care intampinarea este obligatorie, va soroci termenul in care aceasta va trebui depusa.

Art. 53. - Cel care intervine va lua procedura in starea in care se afla in momentul admiterii interventiei; actele de procedura urmatoare se vor indeplini si fata de cel care intervine.

Art. 54. - In interventia facuta in interesul uneia din parti, cel care intervine poate face orice act de procedura care nu este potrivnic interesului partii in folosul careia intervine.

Art. 55. - Interventia se judeca o data cu cererea principala. Cand insa judecarea cererii ar fi intarziata prin interventia in interes propriu, instanta poate hotari despartirea ei spre a fi judecata deosebit.

Art. 56. - Apelul sau recursul facut de cel care intervine in interesul uneia din parti se socoteste neavenit, daca partea pentru care a intervenit nu a facut ea insasi apel sau recurs
Daca la executarea silita a participat avocatul uneia dintre parti (care a fost platit de executor), intr-un eventual proces de contestatie la executare , deschis de partea adversa mai poate acest avocat sa reprezinte cealalta parte? Avea dreptul avocatul sa participe la executare si sa ceara si onorariu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot solicita? bufa bufa Reclamantul poate cere instantei de recurs,prin intimpinare,ca ea sa solicite sa fie depusa o cerere de interventie in interesul paratului unei persoane ... (vezi toată discuția)
Intr-un proces cu angajatorul si alaturi de cei de la cnccd iosif.kramar iosif.kramar cat de mult ajuta un ONG daca ai un proces cu fostul angajator? fostul angajator solicita anularea unui act administrativ ( hotarare a consiliului pentru ... (vezi toată discuția)
Tardivitate recurs ilinico ilinico X introduce actiune in revendicare impotriva mea. Aflam ca donase acel teren fiicei lui si nu mai era proprietar la momentul cand introdusese actiunea . Noii ... (vezi toată discuția)