Buna seara - litigiu civil intre 2 parti ,reclamant pers. fizica si parat autoritate publica.Obiectul dosarului -anulare act administrativ [ actul este pe Legea 18/1991 Fond Funciar ].Eu nu sunt parte in dosar,dar intuitia imi spune ca actul a carui anulare este ceruta face trimitere la mine[ numele meu este in acel act ] . Latermenul de judecata,pot solicita instantei sa verifice la dosar daca in actul respectiv este mentionat numele meu si in aceasta situatie sa rog instanta sa dispuna introducerea mea in cauza pt a-mi putea formula aparari si hotararea ce se va pronunta sa imi fie opozabila ???? Deasemenea,in situatia in care instanta dispune introducerea in cauza a mea, pot solicita sa mi se acorde un termen pt a putea lua la cunostiinta de actiunea reclamantului si de celelalte inscrisuri din dosar ???? Trebuie sa ma prezint la termen cu o cerere de interventie in nume propriu formulata macar la nivel declarativ,urmand ca dupa ce i-au la cunostiinta de inscrisurile din dosar sa motivez cererea in fapt si in drept ???Multumesc anticipat " avocat.net " si astept raspuns urgent daca se poate .B-)
(1)Oricine are interes poate interveni într-o pricină ce se urmează între alte persoane
(2)Intervenţia este în interes propriu când cel care intervine invocă un drept al său.
(3)Ea este în interesul uneia din părţi când sprijină numai apărarea acesteia.
Art. 50
(1)Cererea de intervenţie în interes propriu va fi făcută în forma prevăzută pentru cererea de chemare în judecată.
(2)Ea se poate face numai în faţa primei instanţe şi înainte de închiderea dezbaterilor.
(3)Cu învoirea părţilor, intervenţia în interes propriu se poate face şi în instanţa de apel.
Art. 52
(1)După ascultarea părţilor şi a celui care intervine, instanţa va hotărî asupra încuviinţării în principiu a intervenţiei.
(2)Încheierea nu se poate ataca decât odată cu fondul.
(3)După încuviinţarea în principiu, instanţa va dispune comunicarea intervenţiei şi, în cazurile în care întâmpinarea este obligatorie, va fixa termenul în care aceasta va trebui depusă.
Art. 55
Intervenţia se judecă odată cu cererea principală. Când însă judecarea cererii ar fi întârziată prin intervenţia în interes propriu, instanţa poate hotărî despărţirea ei spre a fi judecată deosebit.
Mai intai depuneti cererea de interventie, apoi instanta admite in principiu pronuntandu-se prin incheiere, dupa care vi se un termen la care se va discuta cererea odata cu fondul.
Cererea de interventie poarta si taxa de timbru in raport cu obiectul acesteia.
Pot solicita?
bufa
Reclamantul poate cere instantei de recurs,prin intimpinare,ca ea sa solicite sa fie depusa o cerere de interventie in interesul paratului unei persoane ... (vezi toată discuția)