avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... speta oug 50
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

speta oug 50

Buna ziua!
In anul 2005 mi-am facut un card de credit(descoperire de cont)- 1980 lei si cu aceasta ocazie mi s-a deschis si un cont. La acest credit nu mi s-a dat nici un contract, ci doar propunerea de credit, semnata de ambele parti.In aceasta propunere este trcuta o dobanda de 26%.
In 2006 am avut nevoie urgenta de bani si am facut, la aceeasi baca, un credit de 20000 lei, pe 5 ani. Creditul este cu dobanda fixa de 13% pe an, comision de rambursare anyicipata de 5%, dobanda penalizatoare cu 3pp peste cea normala, un comsion de administrare credit restant de 6.5 lei si cam atat. In rest au atasat conditiile generale ale bancii semnata de ambele parti. Nu am avut restante si in prezent mai am 12 rate de platit.
In urma sms-lui bancii, m-am prezentat la banca si am cerut actul aditional. Mi s-a spus ca nu este gata, sa vin pe 19 sept.
Am facut o notificare in care am cerut detalii despre costurile creditului de descoperire de cont.Raspunsul scris a fos foarte evaziv (dobanda 24% pe an) si am fost taxata cu un euro+tva. Verbal mi-a fost precizat ca dobanda este variabila(17% marja fixa+ROBOR 3M).
Nu stiu cum zic ei ca dobanda a scazut, ca eu platesc mai mult, incepand cam din 2007, 2008.
Am mai facut o notificare in care am cerut exemplarul meu din contracttul descoperire cont si cele 2 acte aditionale la cele 2 credite.
Peste doua zile mi s-a prezentat actul aditional la creditul mare, act semnat doar de reprezentantii bancii, nu si de mine si pe care l-am luat acasa sa-l studiez, in termen legal. Verbal mi s-a spus ca pentru descoperirea de cont nu se gaseste contractul ( e la arhiva)si nu se poate face inca actul aditional, dar voi fi anuntata de ei. La insistentele mele, au scris pe exemplarul meu de notificare acest din urma lucru si au semnat.
Acasa am studiat actul aditional la contractul mare.
Aici, printre altele am descoperit ca la dobanda de 13% nu s-a mai mentionat ca este fixa si ca a aparut noul comision unic pentru servicii suplimentare la cererea clientului(cerere de refinantare, ..., etc) de 50 euro. Adica, se reduce comisionul de rambursare anticipata, dar platesc mult mai mult prin acest comision enorm, ( posibil pentru o simpla cerere sau notificare, aceste servicii nefiind clar specificate, ci cu etc.). La fel inteleg ca vor si modificarea dobanzii din fixa in variabila.
Am facut deci o noua notificare cu reformulari si eliminari se clauze si am depus-o la banca in 06.09.2010, bineinteles cu numar de inregistrare. Cu aceasta ocazie mi s- a comunicat verbal ca celalat contract, de descoperire de cont, nu e de gasit la ei.
Acum ce sa fac? Sa stau pur si simplu sa astept? Cat 30 de zile?Trece 19 septembrie. Am intradevar scris, dar...?
Va rog sa ma credeti ca sunt tare confuza. Am obosit nervos. Nu e week-end fara OUG 50. Nu as vrea nici refinantare , nici alceva, ci pur si simplu sa ma lase sa platesc, sa termin creditul peste un an si sa scap. Dar o mariire a lui nu mai suport, nu mai fac fata financiar.
Multumesc anticipat pt. o eventuala sugestie!

Alte discuții în legătură

Rambursare anticipata credit ContSters88583 ContSters88583 Doresc sa rambursez anticipat un credit de consum contractat in 2008 si scadent in 2014. Cerditul are dobanda fixa de 13% si DAE 24.22%. Trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)
Contract credit ghcar ghcar Buna ziua, Se mai poate micsora povara unui contract de credit (considerand prevederile OUG50/2010) in care: 1) comisionul de rambursare in avans este ... (vezi toată discuția)
Problema cu comisioane banci arnoldada arnoldada Am un credit pe 10 ani cu rata fixa si mi s-a spus de la banca ca comisionul de risc devine comision de administrare cont.Precizez ca in contractul meu de ... (vezi toată discuția)