avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj dupa 3 ani de la divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj dupa 3 ani de la divort

Stimati forumisti ,am urmarit mai multe dintre topicurrile legate de acest subiect , dar fiecare caz este particular asa ca iata care este problema mea:
am divortat acum trei ani ,din cauze comune, copilul ,minor pe atunci ramanad in custodia mea si sotul imi plateste pensie alimentara la care nu am cerut nici o regularizare de acum trei ani.In momentul respectiv sotul meu nu a dorit partaj ,lasandu-ma sa locuiesc impreuna cu copilul in apartamentul de doua camere ,dobandit in comun in timpul casatoriei cu conditia sa nu ridic pretentii asupra masinii ,deaseamenea bun dobandit in comun.
Acum o sapt am primit citatie pt a ma prezenta la procesul de partaj pe care el l-a deschis acum ,dupa ce s-a recasatorit
El propune primirea in natura a apart. catre el cu obiligatia de a-mi plati cota parte de 1/2 la valoarea stabilita de el de 300000ron care e si ce reala , de piata , prin sulta .
Prolema mea este ca salariul meu este de 528net si ca mi-e aproape imposibil sa fac un imprumut pt a-mi putea pastra casa si a-i restitui lui suma ceruta (cca 44000E)
Deasemenea el nu pomeneste nimic de masina , care i-a ramas in folosinta.
In aceste conditii eu gandesc ca o solutie ar putea fi:
-sa accept plata integrala a 1/2 cota de indiviziune din apart. ce mi se cuvine
-sa cer si impartirea masinii in aceleasi conditii si sa mai obtin si de acolo cca 3000E (sub ce forma trebuie intocmit documentul ca sa intre in acelasi proces?)
-sa propun trecerea copilului sub autoritatea tatalui, care desi nu mai este major este in clasa a XII-a deci nu se poate intretine singur,plus ca stiti si voi ce inseamna ultima clasa cu meditatii si altele pe care eu nu mi le pot permite.(veniturile lui nete depasesc acum 2000ron)
-cu banii obtinuti sa incerc sa-mi iau o garsoniera intr-o zona mai prost cotata ,pentru a nu ma expune in fata unui credit ipotecar pe timp foarte indelungat.
-in curand , copilul va termina scoala si va putea lua singur cele mai bune decizii pt el , dar deocamdata ajutor financiar substantial il poate obtine doar daca locuieste efectiv cu tatal si noua familie a acestuia , plecand de la premisa ca fiecare parinte doreste ce este mai bine pt copilul sau
-cum ar trebui intocmita documentatia in aceasta situatie?
_sunt obligata la angajarea unui avocat , pe care cu greu mi l-as putea permite la salariul mentionat , chiar si pt o consultatie?


va multumesc anticipat pt raspunsuri si accept si alte variante mai bune daca credeti ca exista

cu stima
Cel mai recent răspuns: jeana , utilizator 19:44, 15 Noiembrie 2007
In procesul de partaj nu puteti rezolva nimic in ceea ce priveste copilul.
Oricum inteleg ca este major, prin urmare acesta poate cere cel mult majorarea pensiei de intretinere.
In cazul in care nu va intelegeti cu partajul sunteti obligata sa platiti taxa de timbru corespunzatoare valorii care o contestati.
Dvs. puteti cere si valoarea imbunatatirilor aduse la locuinta (in eventualitatea ca le-ati facut).
Oricum, la cum stau lucrurile, inteleg ca sotul dvs. va da afara atat pe dvs. cat si pe copilul dvs.
Cred ca ar trebui sa va mai ganditi ce puteti face.
Dvs va cunoasteti mai bine fostul... Credeti ca ar fi de acord cu o vanzare a apartamentului catre fiu? Ar fi o solutie destul de eleganta...
Buna idee.
Cred si eu... numai ca personajul nostru, ca tot romanu intrat sub un nou papuc de dama, s-ar putea sa fi constatat brusc ca al mic de acasa s-a umplut deodata de toate defectele ca de bube dulci...
dragi colegi , nu am dat cateva amanunte

actuala sotie este motivul despartirii noastre , pe vremea aceea avand doar o relatie extraconjugala cu ea
in procesul de divort initial ,el a cerut si copilul , dar la vremea respectiva nu ma gandeam ca vor veni vremuri atat de tulburi.
de altfel a si avut atunci (dupa divort) o intentie de a face o donatie pt partea sa pe numele copilului
(am o hartie model de donatie primita de la el despre cum s-ar putea realiza aceasta , dar intre timp probabil influentat de actuala sotie lucrurile s-au schimbat radical)
inteleg ca daca vreau schimbarea tutelei trebuie sa fac proces separat de cel de partaj?
nu mi-a dat nimeni nici un raspuns in legatura cu masina , pe care el nu a trecut-o in actiune si care mi-ar mai aduce niste bani cu care sa pot cumpara o locuinta
mentionez inca odata , ca salariul meu net este de 425ron si nu stiu ce credite pot obtine fara garantie.

Alte discuții în legătură

Partaj divort geolen geolen Buna dimineata, Am rugamintea sa ma luminati in situatia urmatoare: Familie cu: -Sot A, pensionar, varsta a treia, proprietar al apartamentului in care ... (vezi toată discuția)
Parasire de domiciliu noralia noralia buna ziua o sa trec direct la problema. sotul meu a parasite domiciliul de aprox. o luna de zile. in urma unor discutii in care nu ajungeam la nici o ... (vezi toată discuția)
Locuinta sociala gabyela gabyela Buna ziua. locuiesc intr-o locuinta sociala data de primarie in 2008. locuinta am primit-o pe punctaj familiar dar l-am trecut pe fostul sot ca titular de ... (vezi toată discuția)