avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Aplicarea Legii nr. 119/2010, HG. nr. 735/2010 si ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Aplicarea Legii nr. 119/2010, HG. nr. 735/2010 si Instructiunile M.A.I. nr. 191/2010

Conform acestor acte normative,eu care sunt pensionar provenind din rindul cadrelor M.A.I,sunt obligat sa cer recalcularea pensiei,si sa cer tot odata contributia mea pe ani de munca pina la data intrarii in vigoare a acestor acte normative printr-o cerere adresata I.P.J-ului din care am fost trecut in rezerva.Oare documentele ce le-am depus la intocmirea dosarului de pensie,inclusiv adeverinte de la locurile anterioare de munca pina sa devin cadru activ nu se mai gasesc s-au nu mai sunt luate in considerare.Ba mai mult unele din acele societati la care am lucrat nu mai exista si nici nu stiu unde as putea sa gasesc arhivele.Intreb daca nu ar fi bun si Carnetul de munca.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: getaghe , utilizator 19:48, 13 Septembrie 2010
Documentele depuse la intocmirea dosarului de pensie se regasesc la Casa de pensii. Recalcularea presupune stabilirea stagiului dvs de contributie pt perioada cat ati fost cadru militar activ. Pt acest lucru trebuie sa solicitati adeverinta cu venitul dvs pt perioada de activitate in MAI si in baza acesteia si a veniturilor pe care le-ati avut anterior ca civil vi se stabileste punctajul mediu si implicit vi se recalculeaza pensia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara.in ce condiții se poate recalcula pensia in funcție ... Buna seara.In ce condiții se poate recalcula pensia in funcție de veniturile reale avute și nu in cele înscrise in carnetul de munca.Va multumesc. (vezi toată discuția)
Comunicat mai Pilu Pilu marți, 4 ianuarie 2011 COMUNICAT M.A.I. Procesul de recalculare a pensiilor militare de stat, a pensiilor de stat ale poliţiştilor şi ale ... (vezi toată discuția)
Hg 735/2010: recalcularea pensiilor militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Hotararea nr. 735/2010 pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislatiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor si ... (vezi toată discuția)