avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recurs in interesul legii in materie civila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recurs in interesul legii in materie civila

Art.329 C.pr.civ alin. 2 dispune : Deciziile prin care se solutioneaza sesizarile se pronunta de Sectiile Unite ale inaltei Curti de Casatie si Justitie si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Acum intrebarea: deciziile prin care ICCJ solutioneaza recursul in interesul legii in materie civila de la ce data devin obligatorii? De la data pronuntarii sau de la data publicarii in M.Oficial?

V a multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 19:46, 15 Noiembrie 2007
As zice ca de la data publicarii in M.O.
Asa m-am gandit si eu. Si totusi........
Are cineva vreun exemplu in acest sens din practica judecatoreasca, vreun comentariu din doctrina?

Din modul de redactare al art. 329 (alin 2 ...se publica... alin 3... dezlegarea e obligatorie..) rezulta, in opinia mea, ca obligativitate este de la publicare.

Dar nu stiu de ce e atat de important pt. dvs... Credeti ca daca ati prezenta unei instante o decizie de admitere RIL, inca nepublicata, instanta ar ignora-o? Eu cred mai degraba ca ar trage cu ochiul la valoarea argumentelor invocate pentru justificarea respectivei solutii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anumite spitale nu vor sa puna in aplicare decizia nr. 61/2022 ... dana manea dana manea Anumite spitale nu vor sa puna in aplicare Decizia nr. 61/2022 pe motiv ca nu se aplica ointrucat sunt in subordinea autoritatilor locale si nu a ministerului ... (vezi toată discuția)
Recurs in interesul legii. Maria Holhos Maria Holhos Buna ziua, Ma confrunt cu o dilema privitoare la momentul obligativitatii deciziilor prin care se solutioneaza recursurile in interesul legii. Cum gandesc ... (vezi toată discuția)
Cum actioneaza o decizie data la un recurs in interesul legii, asupra unei sentinte data de o instanta, in opozitie cu decizia inaltei curti de casatie si justitie? florinelu1907 florinelu1907 In urma unei actiuni in instanta prin care s-a solicitat acordarea sporului de dispozitiv pentru personalul din cadrul primariei, sentinta data de instanta a ... (vezi toată discuția)