avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... chemarea in judecata a cabinetului de avocatura sau a ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

chemarea in judecata a cabinetului de avocatura sau a avocatului pentru recuperare onorariu

Am pierdut procesul pentru recuperare onorariu avocat deoarece judecatoarea a considerat ca :trebuia sa dau in judecata cabinetul de avocatura si nu pe avocata cu care am incheiat contractul de asistenta juridica (( lipsa calitatii procesuale pasive) si instanta a respins lipsa calitatii procesuale active a subsemnatei ( contractul a fost incheiat intre cab. avocatura G.C. reprezentat prin avocat G.C. pe de o parte ,si T.E.,T.I ,T.M. in calitate de fiica ( T.M .a semnat contractul in calitate de client/reprezentant) .Mentionez ca am depus la dosar procura speciala in care T.E.si T.I m-au imputernicit sa efectuez demersuri pentru recuperare onorariu.
Va rog sa imi comunicati pe cine trebuia sa dau in judecat Cabinetul de avocatura sau pe avocata si cine trebuia sa dea in judecata T.E,T.I . sau T.M cea care a dat banii si care a semnat contractul ca si client/reprezentant.T.E. T.I. sunt pensionari si nu aveau bani pentru achitarea sumei de 7000 lei pentru rectificare C.F.Am facut petitie la barou dar fara sa depun probe. Raspunsul a fost ca si-a indeplinit sarcinile. Am facut contestatie la raspunsul primit si am atasat probe (SMS-uri , E-mailuri in care i-am cerut sa imi spuna nr de dosar dar nu a facut acest lucru pentru ca nu a introdus actiunea decat atunci cand am sesizat baroul ( la 4 luni de la semnarea contractului)si contractul a fost reziliat unilateral.Am mediatizat cazul tocmai sa nu pateasca si alti cetateni ce am patit eu. Mentionez ca in urma petitiei la Garda Financiara, a fost amendata deoarece nu a emis chitata si factura pentru suma achitata decat dupa ce am reclamat-o.Nu ma las pana nu imi recuperez onorariul.Daca baroul isi facea treba nu trebuia sa ma judec. Va rog sa imi raspundeti.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 23:44, 10 Septembrie 2010
Sa va judecati impotriva unui avocat sau a unei case de avocatura nu e cea mai buna solutie de aceea nu va sfatuiesc.Analizand aceasta situatie sunt cam sceptic in castigarea si recuperarea onorariului.Nu va puneti cu cine nu trebuie.Acuma dvs. puteti incerca orice !
Nu vreti sa sugerati ca sunt infailibili, nu?! Daca a suferit un prejudiciu din pricina av., cred ca poate incerca. Daca se dovedeste ca are dreptate? Motivarea instantei nu ma face sa cred ca nu s-ar admite actiunea, daca ar fi corect indreptata.
Miridraga a scris:

Am pierdut procesul pentru recuperare onorariu avocat deoarece judecatoarea a considerat ca :trebuia sa dau in judecata cabinetul de avocatura si nu pe avocata cu care am incheiat contractul de asistenta juridica (( lipsa calitatii procesuale pasive) si instanta a respins lipsa calitatii procesuale active a subsemnatei.............

Sa inteleg ca sunt mai presus de lege sau Constitutia nu mai trebuie respecata?

Poi daca judecatoarea si-a facut studiile la Gheboaia acreditata, asa se intampla.
Bine ca am aflat: daca imi da o palma domnu presedinte dau in judecata presedentia.
Dar daca doamna judecator zice ca trebuia sa dau in judecata Palatul Cotroceni?
&

Sa va judecati impotriva unui avocat sau a unei case de avocatura nu e cea mai buna solutie de aceea nu va sfatuiesc.Analizand aceasta situatie sunt cam sceptic in castigarea si recuperarea onorariului.Nu va puneti cu cine nu trebuie.Acuma dvs. puteti incerca orice !

Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2010
Darie Tudor, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Capacitate procesuala a cabinetului individual de avocat deea29 deea29 As dori sa supun dezbaterii urmatoarea problema: Un client vrea sa intenteze o actiune in pretentii impotriva avocatului care l-a reprezentat in mai multe ... (vezi toată discuția)
Neonorare contract recuperare creante UCH UCH In august 2009, in calitate de presedinte al unei asociatii de proprietari, am incheiat un contract de asistenta juridica, in vederea recuperarii creantelor de ... (vezi toată discuția)
Chitanta onorariu falsa? buna ziua. a fost depusa la dosarul ... gabiilie776 gabiilie776 Chitanta onorariu falsa? Buna ziua. A fost depusa la dosarul civil pe care l-am avut in instanta (CAB) o chitanta cu plata onorariului unei dne avocat, de ... (vezi toată discuția)