avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ANGAJAJE PE PERIOADA DETERMINATA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ANGAJAJE PE PERIOADA DETERMINATA

in cazul in care am fost angajat pe perioada determinata de 3 luni si aceasta a expirat, angajatorul neputind sa-mi prelungeasca contractul(nu mai are de munca),beneficiez de protectie sociala?si ce obligatii îi revin angajatorului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:09, 11 Septembrie 2010
Da, beneficiati de somaj numai daca indepiniti si conditia stagiului de cotizare prevazuta de lege (stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii).

In acest caz, angajatorul va trebui sa va elibereze adeverinta prevazuta la art. 18 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 174/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantumul indemnizatiei de somaj, actele necesare pentru dosar CONDRUT CONDRUT Am 24 ani vechime fara intrerupere, un salariu tarifar de 1290 lei si net in jur de 1150-1200 lei si de la 29.11.2011 sunt in preaviz , 20 de zile. Ce ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj ClaudiuCiobanu ClaudiuCiobanu Beneficiezi de indemnizatie de somaj daca imi incheie contractul de munca pentru ca se restrange firma, lucrez aici din 28.10.2013 la un contract de 4 ore. ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? cristhina2781 cristhina2781 buna ziua!am si eu o intrebare: daca in februarie 2012 am fost disponibilizata iar ultima luna care a fost platita la somaj este decembrie 2011 pot beneficia ... (vezi toată discuția)