avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... debitor actionar la un srl
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

debitor actionar la un srl

Ma numesc Cristian Ignea si as dori un sfat de la dvs.

Ce as putea face fata de un debitor, care impreuna cu un prieten si-a deschis un S.R.L ,capital social 200 roni,dar firma detine diverse bunuri.
Precizez ca am titlul executoriu,si pana acuma nu am avut ce sa execut deoarece persoana respectiva nu avea bunuri pe numele lui.Eu,persoana fizica, l-am imprumutat pe el tot persoana fizica,anul trecut cu o suma de bani,suma care nu mi-a fost restituita si depaseste 3000 de euro.

Multumesc anticipat Cu stima Cristi
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2007
CristiIgnea, utilizator
Cel mai recent răspuns: gorno , utilizator 14:32, 27 Noiembrie 2007
Puteti trece la execuatrea silita a debitorului dvs. Dreptul de a cere executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel.

Debitorul dvs. este persoana fizica si nu persoana juridica al carui asociat este, prin urmare nu puteti urmari bunurile firmei. (prea adesea se fac confuzii sub acest aspect)
Il puteti executa pe dividentele care le incaseaza, daca le incaseaza.
Multumesc pt. raspunsuri.
Dar daca debitorul meu crediteaza firma,exista posibilitatea de a pune sechestru pe creditul acordat.?
Am citi pe net despre legea falimentului,tinand cont ca suma ce o are de restituit persoana rerpectiva este de 8500 de euro,nu as putea sa cer falimentarea firmei unde este actionar,deoarece banii eu i-am dat inainte de-as infinta firma?

Alte discuții în legătură

Rog un sfat CristiIgnea CristiIgnea Ma numesc Cristian Ignea si as dori un sfat de la dvs. Ce as putea face fata de un debitor, care impreuna cu un prieten si-a deschis un S.R.L ,capital ... (vezi toată discuția)
Societati comercilae lili_khanem lili_khanem bunuri imobile aduse aport la capitalul social (vezi toată discuția)
Continuare la poprire conturi bancare oaneafelicia oaneafelicia Ca sa evite executarea silita, debitorul si-a deschis o noua firma in acelasi sediu cu vechea firma ,cu nume asemanator(a adaugat un nou cuvant ),cu aceiasi ... (vezi toată discuția)