avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale rog un sfat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

rog un sfat

Ma numesc Cristian Ignea si as dori un sfat de la dvs.

Ce as putea face fata de un debitor, care impreuna cu un prieten si-a deschis un S.R.L ,capital social 200 roni,dar firma detine diverse bunuri.
Precizez ca am titlul executoriu,si pana acuma nu am avut ce sa execut deoarece persoana respectiva nu avea bunuri pe numele lui.Eu,persoana fizica, l-am imprumutat pe el tot persoana fizica,anul trecut cu o suma de bani,suma care nu mi-a fost restituita .

Dar daca debitorul meu crediteaza firma,exista posibilitatea de a pune sechestru pe creditul acordat.?

Am citi pe net despre legea falimentului,tinand cont ca suma ce o are de restituit persoana rerpectiva este de 8500 de euro,nu as putea sa cer falimentarea firmei unde este actionar impreuna cu un prieten,deoarece banii eu i-am dat inainte de-as infinta firma cu raspunde limitata(SRL)?


Multumesc anticipat Cu stima Cristi
Cel mai recent răspuns: CristiIgnea , utilizator 12:02, 19 Noiembrie 2007
nu se confunda patrimoniu lui cu cel al societatii....dar poti cere partea lui din ceea ce ii revine din societate.....un proces nou alt obiect......
Cerceteaza la registrul comertului pentru a vedea ce patrimoniu si ce venituri declarate are societatea comerciala pentru a vedea daca merita sa promovezi un litigiu nou.
un litigiu nou, ce ar insemna?tinand cont ca firma are diverse utilaje,autoturisme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debitor actionar la un srl CristiIgnea CristiIgnea Ma numesc Cristian Ignea si as dori un sfat de la dvs. Ce as putea face fata de un debitor, care impreuna cu un prieten si-a deschis un S.R.L ,capital ... (vezi toată discuția)
Inceput de dovada scrisa - valabilitate in instanta floricica100 floricica100 Am imprumutat bani unei persoane.Am o hartie semnata si stampilata pentru imprumutul pe firma si o hartie doar semnata pentru persoana fizica-fara martori sau ... (vezi toată discuția)
Discuþie deschisã, pe propunerea mea de completare a art.36., din legea nr.85/2006 viktorV viktorV Faţă de cadrul juridic actual, construit şi consolidat de guvernarea repetitivă Boc, - care favorizează nepermis, furtul de proprietate, solicit ... (vezi toată discuția)