avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale societati comercilae
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

societati comercilae

bunuri imobile aduse aport la capitalul social
Cel mai recent răspuns: dgnConsulting , Contabil 10:04, 10 Noiembrie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
doresc sa aflu daca infiintez o societate comercila la care capitalul social este constituit din bunuri imobile{terenuri},si aceasta firma are doi asociati ,,,,,sa presupunem ca unul din asociati are datorii nerambursate catre "x" institutii bancare , datorii facute ca persoana fizica ,Acest asociat poate fii executat silit pe terenurile aduse ca aport la capitalul social , desigur el ca asociat fiind persoana juridica?
Nu se poate pune poprire/sechestru/etc pe bunurile aduse ca aport la capital de asociat, insa se poate pune poprire pe veniturile care ii revin din societate (dividende) si chiar pot fi executate partile sociale/actiunile actionarului.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Noiembrie 2011
dgnConsulting, Contabil
daca unul dintre asociati are un credit bancar pe care nu l-a rambursat ,,,,aceasta banca va executa silit bunul care a fost adus ca si garantie in contractul de credit {vb de credit ipotecar},,,,in cazul in care aceasta garantie executata silit nu acopera creantele catre banca ,,,banca va ataca alte bunuri ale imprumutatului.Imprumutatul este asociat in firma mai sus descrisa,,,,,va putea banca sa execute silit capitalul social al firmei?
Nu capitalul social; poate executa dividendele ce revin asociatului cu creditul neplatit si poate merge chiar pana la executarea actiunilor pe care acesta le detine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rau platnic lili_khanem lili_khanem am ajuns in imposibilitate sa mai achit ratele la un credit contractat in 2007 , am inteles ca se va executa silit casa care a constituit garantia ! a fost un ... (vezi toată discuția)
Neplata credit ipotecar make_ar make_ar Sa zicem ca X are un credit ipotecar, garantat cu imobil. Nu mai plateste rata. Ce masuri poate lua banca impotriva lui, in afara executarii garantiei? In ... (vezi toată discuția)
Urgent executare silita!!! crina011979 crina011979 Buna ziua, am un contract de credit cu o banca (fara garantii de nici un fel) si am intarziat cu plata ratelor datorita faptului ca am fost data afara de la ... (vezi toată discuția)