avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii plata asigurari de sanatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

plata asigurari de sanatate

Buna ziua,
In prezent obtin venituri exclusiv din drepturi de autor, lunar. Potrivit noilor modificari ale OUG 58/2010, se mai platesc asigurari de sanatate (adica mai sunt asigurat la sanatate, asa cum prevedea precedentul act normativ - cu plata pana in ian 2011)?! Intreb, pentru ca in noile prevederi, retinerea la sursa se face numai pentru somaj si pensii.
Multumesc,

George
Cel mai recent răspuns: george_80 , utilizator 11:07, 15 Septembrie 2010
desigur ca platiti asigurari de sanatate fara exceptie, contributia la asigurarile de sanatate nu are nici o legatura cu ord.58/2010 ci este reglementata de legea 95/2006 cu modificarile si actualizarile la zi, in continuare sunteti platitor la santate la acelasi regim ca si pana acuma , plata trimestriala!
Multumesc de raspuns. Dar cine face plata? Eu sau platitorul?! Eu nu am carte de munca, ci exclusiv contract de drept de autor, cu plata lunara.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Septembrie 2010
george_80, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii oug 58/2010 floricad floricad Buna ziua, Sunt salariat (bugetar) si administratorul unei Intreprinderi individuale. II-ul are un angajat caruia ii platesc toate contributiile lunare, la ... (vezi toată discuția)
Notar - contributii lylyan lylyan Ca notar am ctr cass cf decl 200 si 220 am ctr cu casa de pensii mai vechi pe o suma mai mica de 2500 lei S-a modificat ordonanta in ce ma priveste? mai ... (vezi toată discuția)
Ordonanta 58/2010 lazarica18 lazarica18 Am PFA din anul 2000 cu activitati comerciale, sunt pensionata la limita de varsta si pana acum nu am platit decat datoriile catre Ministerul de finante, cu ... (vezi toată discuția)