avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune apartament dupa parinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune apartament dupa parinti

Buna ziua,acum 5 ani (respectiv2005)a decedat tatal meu iar la mai putin de un an a decedat si mama, pana in momentul de fata eu nu am deschis masa succesorala, in primul an atunci cand aveam parte de reducere nu mi-a stat capul la astfel de treburi nu a avut cine sa ma ajute, cine sa ma indrume iar timpul a trecut iar acum ma lovesc de una de alta. As avea nevoie sa stiu cam cat ar costa acum sa deschid masa succesorala, sa am macar o idee sa stiu daca dispun de banii respectivi pt a ma apuca de acte.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:22, 11 Septembrie 2010
in jur de 6000-7000 lei (RON)
Costul este majoritar dependent de masa succesorala a celor doi parinti. De aceea este indicat sa mergeti la un notar cu actele de proprietate asupra bunurilor care constituie masa succesorala. De exemplu, daca aceasta este constituita numai dintr-un apartament intr-o zona nu tocmai centrala, nu poate depasi 2500 de lei.
Cati frati sunteti?
taxele notariale la succesiuni difera in functie de valoarea bunurilor.notarul va poate spune precis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune viorel_2374 viorel_2374 Buna ziua! M-ar interesa cum as putea rezolva cu succesiunea bunicilor (din partea mamei) care au decedat in anul 1996 ambii.Exista titlu de proprietate pe ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesorala. costuri tanasieadriana tanasieadriana Buna ziua, am si eu o intrebare ,mama mea trebuie sa faca succesiunea ,bunica mea a murit de 8ani si nu am reusit sa facem succesiunea.S-a interesat anul ... (vezi toată discuția)
Succesiune certificat de actionar MV1 MV1 Buna ziua ! Cum se face succesiunea pentru un certificat de actionar ? Mama mea are un asemenea certificat dar la cei 92 de ani pe care-i are, ii este greu sa ... (vezi toată discuția)