avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... \"Rambursarea anticipata implica achitarea unei ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

"Rambursarea anticipata implica achitarea unei dobanzi la vedere". Este legal?

Va rog sa ma indrumati pentru a intelege cum trebuie sa procedez pentru rambursarea anticipata a unui credit de nevoi personale cu dobanda variabila, in lei (fara ipoteca), care are stabilita ultima rata in 16.05.2017, prima rata fiind achitata in 16.05.2007 (si fara nici o intarziere la platile ratelor).

Am solicitat aceasta informatie si de la functionara bancii, in luna iulie , cand am achitat rata, iar functionarea mi-a dat urmatorul raspuns:

“ Va recomand ca atunci cand sunteti decisa pt rambursare, sa veniti sa platiti rata conform scadentarului, apoi dupa 1-2 zile veniti pentru rambursarea anticipata a datoriei ramase, pt care nu mai platiti comision.
Va trebui sa platiti doar o dobanda la vedere aplicata la datoria ramasa pt rambursat, pentru perioada respectiva de 1-2 zile!...
Nu puteti in aceeasi zi sa platiti si rata si rambursarea anticipata!”

Intre timp, in 09.09.2010, am primit invitatia pt Actul aditional, pe care nu vreau sa-l accept.

Cum sa procedez pt a evita dobanda la vedere pt 25000 ron ramasi pt rambursare anticipata ?

In 16 sept e zi de plata pt aceasta luna.

Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Modificare tip dobanda (variabila/fixa) prin efectul legii owlman owlman Buna ziua, Am un contract de credit pentru nevoi personale, fara ipoteca, incheiat in 2007. Intrucat la momentul acela inca nu aparuse OUG 174/2008, care sa ... (vezi toată discuția)
Credit bancar Dondinu Dondinu Am luat un credit bancar in 2008 ,am platit pana acum mai mult decat dublu cu tot cu comisioane,taxe de admin.si toate cele ,mai am de platit pana in 2018 si ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar Ale1980 Ale1980 Buna ziua, Ne confruntam cu urmatoarea problema. Inca de la inceput va scriu ca noi am fost neatenti si am crezut in banca \\"X\\" si in functionari. In ... (vezi toată discuția)