avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... asa oameni lacomi jur ca nu am mai intalnit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

asa oameni lacomi jur ca nu am mai intalnit

buna ziua.povestea mea este atat de incurcata si de lunga incat imi e foarte greu sa o explic cat mai bine ca sa intelegeti.bunicii mei de pe tata au decedat acum mai bine de 10 ani iar casa in care am crescut a ramas celor 4 frati.(cel mai mare a decedat)acum fara un act legal fratele si sora tatalui vor parte la casa dar camerele care vor ei .dc?cu ce drept?a fortat usa si a intrat in casa peste mama si a amenintat-o ca o bate si o da afara din casa.casa are 2 camere si trebuie impartite in 4(urmasii fratelui decedat cedeaza in favoarea tatalui meu).inca nu s-a deschis nici un proces,nu s-a facut nimik legal,o femeie la pensie singura si cu un cec gras vrea o camera de la un om care abia are cu ce sa-si plateasca datoriile.vreau sa stiu poate sa imparta casa cum vrea ea ?ii poate da afara pe parintii mei?multumesc
Cel mai recent răspuns: andro.andreea , utilizator 18:54, 12 Septembrie 2010
Pe numele cui este casa bunicilor? Vezi cartea funciara.
pe numele celor 4 frati.
Pana la partajarea averii succesorale toti mostenitorii au aceleasi drepturi asupra casei in sensul ca niciunul nu poate da afara pe un altul dintre ei, pentru ca fiecare are stabilita o cota ideala din acel imobil( daca a fost dezbatuta succesiunea).
Dupa ce va fi partajata averea succesorala in situatia in care imobilul nu este comod partajabil, va fi atribuit unuia dintre ei urmand ca cel care primeste imobilul in natura sa-i despagubeasca pe ceilalti cu contravaloarea cotelor lor.
cel mai bine ar fi sa faceti rapid partajul succesoral.
daca se ajunge la un partaj in instanta, este posibil ca acea casa sa fie atribuita parintilor dvs, dar va trebui sa-i despagubeasca pe cei 2 frati

Alte discuții în legătură

Succesiune mirere mirere as dori sa stiu mai multe detali despre succesiunea la un apartament cu 3 camere, noi suntem 5 frati si mama mea,tatal fiind decedat.ce parte imi revine mie si ... (vezi toată discuția)
Succesiune+vanzare imobil bl07 bl07 buna ziua, as avea si eu cateva nelamuriri...este vorba despre o mostenire,o casa,casa este pe numele parintilor 50-50%,ei avand 5 copii parintii sunt ... (vezi toată discuția)
Va rog,ajutati-ma cu un sfat! Raluca_Claudia Raluca_Claudia Locuiesc cu sotul meu in casa parintilor mei,mentionez ca sunt singurul copil,tatal meu a decedat in februarie,nu am facut succesiunea pentru ca am considerat ... (vezi toată discuția)