avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... somaj fp
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

somaj fp

ce acte trebuie sa elibereze o institutie unui functionat public care intra in somaj?
Cel mai recent răspuns: camelia iosif , utilizator 22:17, 20 Septembrie 2010
Buna seara !
1. Actul administrativ prin care a incetat raportul de munca
2. Carnetul de munca
3. Adeverinta prevazuta la art. 18 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002
Si dosarul profesional!
Dosarul profesional in original! Unii habar n-au ca trebuie sa inmaneze functionarului public dosarul profesional in original si sa pastreze o copie a acestuia (art. 26, alin. 2 din Legea nr. 118/1999).

Daca doriti, puteti solicita si un document din care sa rezulte activitatea desfasurata de dvs., vechimea in munca, in specialitate si in functia publica, potrivit art. 26, alin. 5 din Legea nr. 188/1999.
Sunt de acord ca trebuie predat si dosarul profesional in original la incetarea raportului de munca , dar nu ca si act necesar intrarii in somaj !!!! si tocmai de aceea in raspunsul anterior nu l-am precizat ....
O zi buna !
sa credeti voi ca se elibereaza dosarul personal !!!
sun printre "fericitii " care au primit :nota de lichidare, carnetul de munca si decizia; tin sa mentionez ca am obtinut calificativul "B"pe 2010 desi din 2008 am fost sef serviciu la un ALOFM in locul unuia care a fost suspendat pentru abateri si dosarl lui penal a fost incetat prin NOP, DAR STIU SIGUR CA A LUAT SPAGA.
mi s-a spus ca in cei 2 ani cat suntem in rezerva functionarilor publici, dosarul personal ramane la ANFP,ESTE ADEVARAT?
daca ANEXA 26 nu a fost eliberata o data cu celelate documente unde se poate face reclamatie conform HG 449/2009 ART. 18?TREBUIESC AMENDATI ,NU?

Alte discuții în legătură

Acte somaj carmela6 carmela6 cum sa procedez daca angajatorul nu-mi da actele necesare pentru somaj?mentionez ca a vandut locatia si am primit decizie de incetare a contractului de munca ... (vezi toată discuția)
Functionari publici - disponibilizari camelia iosif camelia iosif buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce documente sunt obligate institutiile sa elibereze la data disponibilizarii unui functionar public conform Legii 188/1999 ... (vezi toată discuția)
Somaj nico123 nico123 Buna ziua, am si eu o intrebare. Am lucrat la o firma pana in data de 7 martie anul acesta. Mi s-au dat toate actele de intrare in somaj, pt ca lucrasem la ... (vezi toată discuția)