avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... functionari publici - disponibilizari
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

functionari publici - disponibilizari

buna ziua,
va rog sa-mi spuneti ce documente sunt obligate institutiile sa elibereze la data disponibilizarii unui functionar public conform Legii 188/1999 ?
adeverinta mentionata la art.24 se elibereaza la cerere?
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 19:37, 31 August 2010
daca va referiti la art. 26 alin. (5) din lege, respectiv "La solicitarea funcţionarului public, autoritatea sau instituţia publică este obligată să elibereze un document care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, vechimea în muncă, în specialitate şi în funcţia publică.", atunci da, institutia este obligata sa va elibereze un asemenea document. Altminteri, vi se va inmana doar decizia de incetare a raportului de serviciu, si carnetul de munca. :)
Cam acestea sunt documentele pe care institutia este obligata sa vi le dea:
-decizia de eliberare din functie;
-dosarul profesional;
-adeverinta-tip cu salariile pe ultimele 12 luni (pentru somaj).
Art. 24 din Legea nr. 188/1999 nu face referire la nicio adeverinta.
multumesc pentru raspuns;imi cer scuze, era intradevar vorba despre art.26 al.(5) din L188/1999 care se refera la document care sa ateste activitatea desfasurata, vechimea in specialitate si functia publica.
camelia i.
da, acel document vi se la elibera, la cerere. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj fp marioboss1 marioboss1 ce acte trebuie sa elibereze o institutie unui functionat public care intra in somaj? (vezi toată discuția)
Se acorda preaviz? nalex nalex Institutie publica care este preluata de regionala, iar acea institutie publica te propune la preaviz cu aprobarea regionalei, dar in cadrul compartimentului ... (vezi toată discuția)
Prevederi act normativ gabriela8 gabriela8 Exista vreo situatie LEGALA! in care o anumita decizie a unei autoritati cu privire la concedierea/eliberarea din functie a angajatiilor acesteia sa se poata ... (vezi toată discuția)