Exista vreo situatie LEGALA! in care o anumita decizie a unei autoritati cu privire la concedierea/eliberarea din functie a angajatiilor acesteia sa se poata intemeia pe prevederile unui articol dintr-un act normativ dar fara a tine cont si de un alt articol ulterior, din acelasi act normativ, care vine in completarea acestuia?
Este vorba de Legea 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, art. 99) si 100), text valabil la data de 01 august 2013. Institutia a eliberat din functie mai multi functionari publici, iar in instanta a precizat faptul ca, la reorganizare au fost aplicabile doar prevederile art. 99 (mentionat si in deciziile de eliberare din functii) si nu si prevederile art. 100 din acelasi act normativ (care nu a fost mentionat in deciziile de eliberare din functie si nici nu a fost luat in considerare la momentul emiteri deciziilor). Instantele de judecata (atat Tribunalul cat si Curtea de Apel au fost de acord cu acest lucru). Este posibil?
Bine dar ... si instanta poate gresi!
Mi se pare absurda situatia.
E ca si cum art. 100 nu ar avea nici o utilitate.
Am uitat sa mentionez ca art. 100 de fapt completeaza art. 99, si precizeaza in detaliu conditiile in care se poate proceda la reorganizarea unei institutii.
Preaviz
Sokraa
Buna ziua, sunt funtionar public in cadrul Min.Fin. si am primit preaviz in baza art.99 alin.1 lit.b din Legea nr.188/99. reducera postului din cadrul ... (vezi toată discuția)