avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... somaj fp
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

somaj fp

ce acte trebuie sa elibereze o institutie unui functionat public care intra in somaj?
Cel mai recent răspuns: camelia iosif , utilizator 22:17, 20 Septembrie 2010
camelia iosif a scris:

mi s-a spus ca in cei 2 ani cat suntem in rezerva functionarilor publici, dosarul personal ramane la ANFP,ESTE ADEVARAT?

Dosarul dumneavoastră profesional nu a stat niciodată la ANFP, deci nici nu are cum să rămână acolo !! El a stat tot timpul in instituţia în care aţi lucrat ( asta în cazul în care vi s-a întocmit un astfel de dosar şi a fost completat pe parcursul timpului ). Dacă nu... ce să vi se înmâneze ??? Poate că ăsta este adevăratul motiv al refuzului...
Oricum, obligativitatea înmânării originalului dosarului profesional revine instituţiei, atât potrivit art. 26 din Legea 188/1999, cât şi art. 16 din H.G. 432/2004. La art. 5 din H.G.432/2004 veţi găsi şi ce acte trebuie să conţină dosarul profesional.
@camelia iosif

:) Dar de ce nu va dau dosarul profesional si adeverinta? Le-ati spus ca-i dati in judecata? Asta nu se spune, se face.

Cat timp veti face parte din corpul de rezerva al functionarilor publici, dosarul profesional sta la dvs., intrucat raporturile de serviciu v-au incetat prin eliberare din functia publica.

In privinta adeverintei pentru somaj, trebuie sa va adresati organelor de control ale ANOFM sau ale Ministerului Muncii. Imi amintesc ca dvs. ati lucrat la o agentie teritoriala de somaj, deci nu puteti sa sesizati tocmai fostul angajator sa-si aplice singur amenda. Aveti, mai jos, prevederile din Legea nr. 76/2002.

Art. 113. - Constituie contravenţie următoarele fapte:
j) neeliberarea de către angajator, persoanelor cărora le încetează raporturile de muncă sau de serviciu, a documentelor prevăzute de legislaţia în vigoare, necesare pentru certificarea stagiului de cotizare realizat în sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stabilirea dreptului la indemnizaţie de şomaj.
Art. 114. - (1) Contravenţiile prevăzute la art. 113 se sancţionează după cum urmează:
a) cele prevăzute la lit. a), b), f), h) şi j), cu amendă de la 3.000 lei la 5.000 lei;
Art. 116. - (1) Constatarea şi sancţionarea contravenţiilor prevăzute la art. 113 se realizează de organele de control ale Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, Inspecţiei Muncii, Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi de către alte organe care, potrivit legii, au dreptul să efectueze control.

ce ma sfatuiti sa fac referitor la Fundatia FACIAS? , ma poate ajuta ?
avocatul pe care l-am consultat nu cred ca imi va da sanse de castig.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte somaj carmela6 carmela6 cum sa procedez daca angajatorul nu-mi da actele necesare pentru somaj?mentionez ca a vandut locatia si am primit decizie de incetare a contractului de munca ... (vezi toată discuția)
Functionari publici - disponibilizari camelia iosif camelia iosif buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce documente sunt obligate institutiile sa elibereze la data disponibilizarii unui functionar public conform Legii 188/1999 ... (vezi toată discuția)
Somaj nico123 nico123 Buna ziua, am si eu o intrebare. Am lucrat la o firma pana in data de 7 martie anul acesta. Mi s-au dat toate actele de intrare in somaj, pt ca lucrasem la ... (vezi toată discuția)