avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copilul meu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copilul meu

tocmai am finalizat de putin timp procedura de adoptie a unei fetite minunate,dar intre timp relatiile cu sotul meu s-au deteriorat destul de grav astfel incat ma vad nevoita sa introduc actiune de divort atat pt binele fetitei cat si al meu.tinand cont cadupa incuviintarea adoptiei urmeaza o perioada de 2 ani de monitorizare postadoptie,divortul dintre noi ar ar putea duce la anularea adoptiei?ne-ar putea fi luat copilasul?
Adopţia este nulă, dacă a fost încheiată în alt scop decât cel al ocrotirii interesului superior al copilului sau cu încălcarea oricăror condiţii de fond sau de formă prevăzute de lege.
bineinteles ca adoptia a fost incheiata in interesul superior al copilului si ii doresc tot binele din lume,sper ca situatia dintre noi sa se imbunatateasca tocmai pentru binele copilului dar daca acest lucru nu se va intampla nu se poate face nimic?va trebui sa accept aceasta casatorie pe viata?
Instanţa judecătorească poate desface căsătoria prin divorţ atunci când, datorită unor motive temeinice, raporturile dintre soţi sunt grav vătămate şi continuarea căsătoriei nu mai este posibilă.
Daca fetita se va bucura în continuare de o buna îngrijire, nu cred ca trebuie sa va faceti griji. Copiii se încredinteaza si unei singure persoane daca aceasta dovedeste ca are conditii optime materiale, morale, etc. Succes.
elis elis ce esti intrebat si ce raspunzi tu....
trebuie dovedit ca si cu un singur parinte fetita este bine ingrijita, educata, se bucura de afectiune.....dar trebuie sa aveti dvs. posibilitatile financiare necesare ca sa demonstrati ca si singura ii puteti oferi un trai mai mult decat decent.

Alte discuții în legătură

Copil adoptat Madalinaioan Madalinaioan Buna ziua! Am adoptat un copilaș in varsta de 2 ani. In august a fost trecut pe numele nostru. Soțului meu i s-a oferit un contract de munca in Spania. ... (vezi toată discuția)
Renuntare/decadere din drepturile parintesti ContSters168482 ContSters168482 Sunt divortata de 4 ani si am o fetita de 5 ani, copila este in ingrijirea mea , fara program de vizitare. Fostul sot nu este interesat de copil decat sporadic ... (vezi toată discuția)
Adoptia unui copil reptila reptila buna seara, asi dori sa adopt un copil dintr-o familie cunoscuta, ambele familii suntem de acord, care este procedura? imi trebuie un atestat? unde ma pot ... (vezi toată discuția)