avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copilul meu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copilul meu

tocmai am finalizat de putin timp procedura de adoptie a unei fetite minunate,dar intre timp relatiile cu sotul meu s-au deteriorat destul de grav astfel incat ma vad nevoita sa introduc actiune de divort atat pt binele fetitei cat si al meu.tinand cont cadupa incuviintarea adoptiei urmeaza o perioada de 2 ani de monitorizare postadoptie,divortul dintre noi ar ar putea duce la anularea adoptiei?ne-ar putea fi luat copilasul?
Se pare ca ultima intrebare era "va trebui sa accept aceasta casatorie pe viata?".#-o
Raspunsul meu poate nu a fost destul de clar, dar nimeni nu poate fi obligat sa accepte o casatorie pe viata daca lucrurile nu merg bine in casnicie.
Una dintre conditiile de fond ale adoptiei constituie in faptul ca adoptatorul sau familia adoptatoare trebuie să îndeplinească garanţiile morale şi condiţiile materiale necesare dezvoltării depline şi armonioase a personalităţii copilului.
Evaluarea garanţiilor morale şi a condiţiilor materiale ale adoptatorului sau familiei adoptatoare se face, pe baza solicitării lor, de către direcţia de la domiciliul acestora şi trebuie să aibă în vedere:
a) personalitatea, starea sănătăţii şi situaţia economică a adoptatorului sau familiei adoptatoare, viaţa familială, condiţiile de locuit, aptitudinea de educare a unui copil;
b) motivele pentru care adoptatorul sau familia adoptatoare doreşte să adopte;
c) motivele pentru care, în cazul în care numai unul dintre cei doi soţi solicită să adopte un copil, celălalt soţ nu se asociază la cerere;
d) impedimente de orice natură relevante pentru capacitatea de a adopta.
Ultima modificare: Duminică, 18 Noiembrie 2007
Cornel Vasile, Consilier juridic
Adoptia este deja incheiata.
Urmeaza monitorizarea pe 2 ani.
Din punctul meu de vedere totul trebuie facut spre binele fetitei.
Chiar daca dvs. divortati trebuie sa-i acordati o buna ingrijire pentru a nu putea fi desfacuta adoptia.
Sigur ca nu va ia nimeni fetita in cazul in care este bine ingrijita.
De acord. Daca doriti legislatie, aceasta nu acopera aceste situatii. Nu cred sa va poata lua cineva fetita, este a dv., adoptata legal... doar daca se observa abuzuri, neglijari...
In orice caz, spuneti ca deja s-a terminat procedura adoptiei... imi puteti spune de cate ori a venit in monitorizarea post-adoptie Autoritatea Tutelara? Sunt curioasa...
inca nu au venit niciodata dar e abia de o luna incheiata procedura dar noi am avut copilul in plasament pana la finalizarea adoptiei timp de14 luni si ne-au facut 3 vizite.Nu vreau sa ma amestec in treaba lor vreau doar sa-mi rezolv situatia in asa fel incat sa ne fie bine si copilasului si mie.multumesc
Pai nu trebuia sa vina la 2 saptamani? Va faceti griji acum cand trebuie sa vina la trimestru?
Stati linistita, nu-i dracu' atat de negru. Nu vad cum, legal, divortul ar avea un impact atat de grav asupra adoptiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil adoptat Madalinaioan Madalinaioan Buna ziua! Am adoptat un copilaș in varsta de 2 ani. In august a fost trecut pe numele nostru. Soțului meu i s-a oferit un contract de munca in Spania. ... (vezi toată discuția)
Renuntare/decadere din drepturile parintesti ContSters168482 ContSters168482 Sunt divortata de 4 ani si am o fetita de 5 ani, copila este in ingrijirea mea , fara program de vizitare. Fostul sot nu este interesat de copil decat sporadic ... (vezi toată discuția)
Copilul cui? crisis81 crisis81 Am si eu o dilema. Sunt casatorita legal cu un barbat de care in fapt sunt despartita din august 2009. Nu aveam copii impreuna asa ca am adoptat o fetita si am ... (vezi toată discuția)