Dupa vanzare cumparare am ramas cu pamantul - integral - suprafata arabila.
Ce trebuie sa fac pentru a deveni noul proprietar? Am titlul de proprietate pe numele tatalui, dar nu este intabulat - cred ca va fi o alta cheltuiala.
Cred ca D-na consilier Kyandra ma poate ajuta cu pasii de urmat.
contract de vanzare cumparare intre tata si nepoti; s-au gandit ca sunt bun de munca si am ramas numai cu pamantul arabil extravilan si 3/8 din constructii; multumesc
Pai...cat timp tatal este in viata, poate vinde cui doreste...Abia dupa decesul dansului, daca prin aceste vanzari este incalcata rezerva succesorala a copiilor, acestia pot introduce o actiune in anularea actului, numai daca pot dovedi ca a fost, de fapt, donatie deghizata si nu adevarata vanzare (adica doar s-au facut actele, nu s-au dat efectiv si banii mentionati in ele). Un notar cred ca va poate lamuri mai bine.
Multumesc. Tata a decedat in august 2010. Dupa 7 zile de la deces am aflat de vanzare cumparare. O iau cum este. Raman cu pamantul din tarna - asa se spune la noi. Am constqatat ca nu este intabulat. Va rog.
Mostenire
CRISTIANL
Dupa moartea mamei, am facut succesiunea, iar apartamentul care era pe numele mamei si al tatalui, s-a impartit in modul urmator.
Tatal a ramas cu jumatatea ... (vezi toată discuția)