bna ziua
am si eu o mare problema
dupa 14 ani de caznicie sotul meu si-a gasit pe altcineva iar atunci cand i-am adus la cunostinta acest lucru in 3 saptamani a plecat de acasa si a introdus actiune de divort.
mentionez ca avem impreuna un baietel de 10 ani
de cand a plecat de acasa sotul meu cu bani si foarte multa libertate a reusit sa ataraga copilul de partea lui(momentan copilul locuieste la mine iar la el marge doar in wekeed)
intrebarea mea este ce sanse sunt ca in urma divortului copilul sa-i fie incredintat lui
pana sa plece el de acasa am locuit toti 3 in casa parintilor mei iar acum el sta cu chirie intr-un apartamment de 2 camere cu cealalta femeie si cu copilul acesteia
iar cea de a doua probleme in care asa dori sa ma luminati este partajul pe care el este hotarat sa il facem pe cale legala nu amiabila
in urma cu 3 ani am facut unele modernizari in casa parintilor mei:mobila, gresie .faianta etc
toate aceste au fost luate cu facturi pe firma pe care el o avea atunci pe numele lui si in care eu eram actionar minoritar cu 5 procente.
ce sanse sunt ca el sa obrina ceva din ceea ce am investit atunci in casa,deorece si parinti mei au contribuit cu bani dar cum v-am zis toate facturile au fost facute pe firma lui,firma care acum a last-o in paragina cum s-ar spune ne mai depunand bilanturi si tot ce trebuie din anul 2008 acasa venind sistematic somatii de la administratia financiara
va multumesc mult daca aveti rabdarea sa cititi pasul meu
1. Va trebui sa depuneti o intampinare si o cerere reconventionala la actiunea introdusa de sotul dvs prin care sa solicitati incredintarea catre dvs a copilului minor.
Urmeaza ca dvs sau avocatul dvs sa motive corespunzator cererea dvs.
2. Sotul dvs are doar un drept de creanta asupra sporului de valoare adus imobilului in care ati locuit (proprietatea parintilor dvs) motiv pentru care instanta va va obliga sa il despagubiti corespunzator cu un anumit procent din valoarea acestor imbunatatiri.
Daca nu va veti intelege pe cale amiabila probabil se va efectua o expertiza in care se va stabili in ce constau aceste imbunatatiri, care este valoarea lor actuala si care a fost contributia sotului dvs.
Buna ziua.Nu este vorba de rabdare, doar ca in opinia mea nimeni nu va poate da un sfat fara sa studieze documentele pe care le detineti privitoare la partaj.In ceea ce priveste incredintarea minorului este de asemenea dificil ca cineva sa va dea un sfat, pentru ca instanta de judecata va urmari in primul interesul minorului.De aceea se vor efectua anchete sociale atat la domiciliul dvs cat si la cel al sotului, vor fi audiati martori, daca minorul are 10 ani impliniti acesta va fi audiat ,vor fi administrate si alte probe.Recomandarea mea este sa va angajati un avocat care sa va sprijine in actiunile pe care le intreprindeti
Fata de raspunsurile pe care le- ati primit deja, nu mai pot sa adaug decat ca audierea minorului este o problema delicata, el va fi audiat insa in Camera de Consiliu, iar dv. nu puteti decat sa ii explicati, pe intelesul sau, fara ura, fara patima( privind relatia cu tatal), despre ceea ce se intampla ca procedura, in conditiile in care mama si tatal nu mai pot sta impreuna!
Sunt convinsa ca va veti gasi cuvintele potrivite, pentru a menaja pe cat posibil psihicul copilului dv.
Rabdare si calm! Nu pierdeti din vedere nici o secunda ca sunteti mama!:)
ceea ce am uitat sa precizez nu stiu daca are o foarte mare impoun an a avut probleme mari din cauza baururii
a luctat in politie si a fost dat afar ca a foscut un accident auto conducand sub influenta bauturilor aclolici iar acum cativa ani nu stiu foarte multe date a fost implicat intr-un proces cu niste prostituate
pot aceste lucruri sa influenteze cu ceva decizia de incredintare a minorului
precizez ca de aproape un an dupa ca si-a batut mama si sora tot din cauza alcolului nu amai baut de loc
Aceste fapte pot influenta hotararea privind incredintarea minorului, daca aveti si probe concrete, nu doar o simpla declaratie a dv, in care relatati despre cele comise!
Divort...2 minori
daneza80
Buna ziua,
Numele meu este Dana, am 30 ani si sunt casatorita de 11 ani. Sunt mama a unui baietel de 9 ani si a unei fetite de 6 ani. Am hotarat sa divortez ... (vezi toată discuția)
Divort
cobra2009
sunt in spania cu sotul meu de 4 ani ,avem 2 copii in romania la soacra mea,sotul vrea sa ceara divortul in romania si sa-mi ia copii,se poate?Va multumesc. (vezi toată discuția)