avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis retinut
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis retinut

Am avut un accident minor...o usoara tamponare,mentionez ca nu sunt victime....Mi`a iesit alcoolemia la probele de sange 1.20 si 1.05...Acu urmeaza sa ma prezint la tribunal...Am auzit ceva de indice 18.1...as putea sa cer si eu...mi se va acorda?
Daca primesc o pedeapsa cu inchisoare cu suspendare....Asta e pedeapsa pentru ca fapta care am comis`o....dar cu permisul?ptr permis chiar nu ar fi sanse sa se acorde amenda administrativa?
In cazul in care vi se va acorda o pedeapsa cu suspendare,veti avea posibilitatea ca la un an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti sa introduceti actele pentru examinare,in vederea obtinerii unui nou permis de conducere.
Sunt de acord cu cele doua distinse doamne,iar practica judiciara in acest sens este mai mult decat clara,instantele pot pronunta sentinte ,in care se face aplicarea disp.art.18/1 c.pen
In afara sanctiunii ( care poate fi pedeapsa cu inchisoarea , suspendata conditionat, in temeiul art 81 sau amenda administrativa, conform art .91 din Codul penal ) se va dispune , in primul caz amintit de mine , anularea permisul de conducere, cu posibilitatea dobandirii in termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare.

Buna ziua!
Am primit inchisoare cu suspendare 8luni...perioada de incercare fiind de 2 ani si 8luni...Ca sa pot da din nou de permis pot abia dupa un an de la hotararea judecatoreasca sau dupa 8 luni...Si eu trebuie sa dau din nou sau doar redobandire?
Dupa 1 an de la ramanerea definitiva a sentintei de condamnare , veti putea da examen pentru redobandirea permisului de conducere , urmand a parcurge aceleasi etape ca si la dobandirea acestuia prima oara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate anula suspendarea? oltul oltul daca am 5 condamnari cu inchisoare cu suspendare iar la al 5lea proces primesc o amenda administrativa (cauza de nepedepsire) judecatorul poate sa anuleze ... (vezi toată discuția)
Delapidare cu prejudiciu de 10.000 lei- care pot fi consecintele? ContSters255057 ContSters255057 care pot fi consecintele cele mai grave a unei persoane care comite ,,delapidare ,, cu o dauna de 100mil lei vechi neavand posibilitate de a reanapoia bani si ... (vezi toată discuția)
Furt calificat n3lutzu_me n3lutzu_me am urmatorul caz: 2 indivizi fura 3animale de casa, si le vand, cumparatorul stie k sunt furate. prejudiciul 1 000 lei cei 2 sunt prinsi, pagubitul isi ... (vezi toată discuția)