avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale societati comerciale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

societati comerciale

doresc sa vind SRL-ul al carui asociat unic sunt din 2003.Firma are mici datorii si as vrea sa stiu ce pasi ar trebui sa fac si de unde sa incep.Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 22:32, 11 Septembrie 2010
In primul rand trebuie sa gasiti persoana la care sa vindeti firma. Legislatia s-a schimbat in materia cesionarii partilor sociale din luna iulie a acestui an, acest demers efectuandu-se in doi timpi. Problema cea mare este ca daca aveti datorii, orice persoana interesata poate sa faca opozitie la intentia dvs. de a cesiona partile sociale ale societatii. Actele se pot redacta la un avocat, notar, consilier juridic, dar si la serviciul de consultanta din cadrul registrului comertului unde puteti primi relatii referitoare la conditii, pret, timpul desfasurarii cesiunii. SUCCES!
Buna seara .
Au fost ceva modificari anul acesta privitor la vanzarea firmelor,acest lucru se poate face doar in urma unui control fiscal prealabil asupra situatiei firmei.Doar dupa aceea,se fac actele la ORC .
Marius Bote .
Actele se fac la registrul comertului in prima etapa, iar in termen de 24 de ore de la depunerea hotararii AGA sau a actului aditional modificator functionarii de la registru trimit la ANAF actul cu pricina in format electronic. Daca institutia sesizeaza ca societatea are datorii demareaza actiuni specifice de recuperare a creantelor. Oricum actul depus la registrul comertului in prima etapa poate fi atacat cu opozitie de orice persoana interesata in conditiile art. 62 din Legea nr.31/1990 a societatilor comerciale, republicata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare/vinzare firma ContSters262343 ContSters262343 Buna Ziua, As dori sa stiu pasii stricti de urmat pentru a putea cesiona/vinde firma mea, tot ce stiu este ca se realizeaza prin registrul comertului . ... (vezi toată discuția)
Cesiune de parti sociale suspendata? limoise limoise La data de 1 iulie 2010 doi asociati si administratori ce aveau fiecare cate 50 % dintr-un srl, au semnat si inregistrat la Registrul Comertului, o hotarare ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale iarina_73 iarina_73 Buna Ziua! La un srl cu trei asociati, unul dintre asociati vrea sa cesioneze partile sociale administratorului societatii care nu este asociat. Va rog sa ... (vezi toată discuția)